Syksyisiä pikkurareja

Maanantaina 15.9.2014 jatkui auringonpaahde ja lähes tyven keli, lämpötila kipusi nyt 17 asteeseen. Staijia ja komppausta mutta vähän eilistä vähemmän. Mainittavampia havaintoja olivat mm. 6 harmaahaikaraa, mustalintu, 18 merihanhea, meriharakka, 5 tylliä, kapustarinta ja käki. Petolintuja oli tänään niukemmin mutta laatu ihan ok – 35 varpushaukkaa, 2 sinisuohaukkaa, 2 ampuhaukkaa, nuolihaukka, 1kv muuttohaukka ja koko illan saaressa, etenkin itäniityllä, pyöri 1kv koiras arosuohaukka. Mielenkiintoisen näköinen yksilö kun kauluri oli heikko ja kaulansivu aika vaalea, vain heikosti viiruinen. Pikkulinnuista mainittakoon 3 pikkusieppoa, 3 lapinkirvistä, 3 lapinsirkkua, 6 peukaloista ja ruokokerttunen sekä Ville-Veikon aamulla näkemä pohjansirkku – jo toinen tänä syksynä saaressa. Outi lähti tänään mantereelle, työt kutsuvat.

NUORI  KOIRAS AROSUOHAUKKA ITÄNIITYLLÄ, KAULAN TUMMA LÄHES PUUTTUU JA KAULAN RENGAS HEIKKO

NUORI KOIRAS AROSUOHAUKKA ITÄNIITYLLÄ, KAULAN TUMMA LÄHES PUUTTUU JA KAULAN RENGAS HEIKKO

Tiistaina 16.9.2014 korkeapaine jatkui – pääosin oli pilvetöntä, heikko 4 m/s etelälounainen tuuli ja lämpöä 17 astetta. Staijia aamulla pari tuntia, muuten komppausta pitkin päivää. Muuttavana/merellä nähtiin mm. 11 kuikkaa, ruokki, 21 metsähanhea (syksyn ekat), 55 haapanaa, 8 harmaahaikaraa ja 3 pikkulokkia (syksyn ekat). Petolintuja havaittiin 82 varpushaukkaa, 5 ruskosuohaukkaa, mehiläishaukka, sinisuohaukka (+1 sp), tuulihaukka sekä edelleen eilinen 1kv koiras arosuohaukka. Macro pyörähti kauniisti hotellialueen päällä ja jatkoi Ormia pitkin Kobbanille, ei nähty muuta kertaa päivän aikana. Kahlaajia havaittiin lehtokurppa (syksyn eka) ja valkoviklo.

ENSIMMÄISET METSÄHANHET MATKASIVAT TÄNÄÄN LOUNAASEEN

ENSIMMÄISET METSÄHANHET MATKASIVAT TÄNÄÄN LOUNAASEEN

Pikkulintuja oli yöllä tullut hyvä annos lisää, mm. 150 punarintaa, 500 hippiäistä, 8 leppälintua, kirjosieppo, 3 pikkusieppoa, 2 peukaloista, 2 mustapääkerttua, 2 luotokirvistä, 3 lapinsirkkua ja jälleen uusi pohjansirkku. Viime mainittu nähtiin aamulla hotellialueen männikössä, josta lensi kylälle päin. Aamulla löytyi myös syksyn ensimmäinen taigauunilintu hotellin pihlajista ja lintu nähtiin vielä illansuussakin rantasaunojen lähellä. Äänteli vain pari kertaa koko päivän aikana ja piilotteli taitavasti vielä lehtevissä puissa. Etelänpäiväkiitäjiä on näkynyt edelleen päivittäin 1-2.

SYKSYN EKA "INO" ELI TAIGAUUNILINTU PIILOTTELI HOTELLIN PUISSA

SYKSYN EKA ”INO” ELI TAIGAUUNILINTU PIILOTTELI HOTELLIN PUISSA

Keskiviikkona 17.9.2014 sama ”yksitoikkoinen” säätila jatkui ja saari oli aika lailla eilistä hiljaisempi pikkulinnuista. Etelätuuli oli heikkoa ja lämpöä taas 18 astetta. Staijia ja komppausta, itse tosin olin aika lailla taas kirjoitus- ja kuvahommissa. Merellä/muuttavana nähtiin mm. 2 kuikkaa, 2 metsähanhea, 142 allia, 19 mustalintua, 17 pikkulokkia, 2 merikihua, 5 harmaahaikaraa ja kahlaajia kapustarinta, meriharakka, 3 taivaanvuohta, 4 tylliä ja 3 suosirriä.

NAARAS AMPUHAUKKA ASETTUI KUVAUKSEN KANNALTA MUKAVAAN KOHTAAN

NAARAS AMPUHAUKKA ASETTUI KUVAUKSEN KANNALTA MUKAVAAN KOHTAAN

Petolintujakin liikkui edelleen jonkin verran, mm. 130 varpushaukkaa, mehiläishaukka, 3 Buteo/Pernistä, ruskosuohaukka, 2 sinisuohaukkaa, kalasääski, 4 tuulihaukkaa, nuolihaukka ja admuuttohaukka, viimemainittu suoraan saaren yli. Pikkulinnuista mainittavia olivat mmm. 4 peukaloista, 3 lapinsirkkua, 2 lapinkirvistä, 2 mustapääkerttua, hernekerttu, sinirinta, syksyn eka punakylkirastas ja 4 keltavästäräkkiä, lisäksi oletettavasti eilinen taigauunilintu oli edelleen paikalla, nyt aamulla lammashaan kulmauksessa.

HIPPIÄISILLÄ ON NYT MENO PÄÄLLÄ

HIPPIÄISILLÄ ON NYT MENO PÄÄLLÄ

Torstaina 18.9.2014 oli yhä aurinkoista, heikkoa kaakkoistuulta ja lämmintä 18 astetta. Staijia ja kevyttä komppausta, lintuja oli saaressa nyt niukasti. Muuttoa kuitenkin jonkin verran, mm. kuikka, 5 valkoposkihanhea, 40 sepelhanhea (syksyn ekat), 32 allia, 145 mustalintua, 145 haapanaa, 78 pikkulokkia, 3 haarapääskyä ja petolinnuista 33 varpushaukkaa, kanahaukka, ruskosuohaukka, 5 mehiläishaukkaa, nuolihaukka, 2 tuulihaukkaa ja 1kv muuttohaukka. Jokunen kahlaajakin vielä nähtiin eli 2 tundrakurmitsaa, 3 kapustarintaa, meriharakka ja taivaanvuohi. Muita lintuja oli vähän, mainittavaa 10 harmaahaikaraa, 3 keltavästäräkkiä, luotokirvinen ja 2 käpytikkaa. Illansuussa saareen saapui yli 20 uutta lintuharrastajaa, mm. Skaftungin lintukurssilaisia, Sassin Ollin porukka, Vikmanin Reiska ja Hanna ym. Itse lähden aamusella joksikin aikaa vähän erilaisiin maisemiin lintuja katsomaan ja kuvaamaan…

VÄIJYVÄT VARPUSHAUKAT SAALISTAVAT ERITYISESTI HIPPIÄISIÄ

VÄIJYVÄT VARPUSHAUKAT SAALISTAVAT ERITYISESTI HIPPIÄISIÄ

PUIDEN PUUTTUESSA ALUNSKÄRILLÄ PUUKIIPIJÄ VIIHTYI KALAMAJAN SEINILLÄ

PUIDEN PUUTTUESSA ALUNSKÄRILLÄ PUUKIIPIJÄ VIIHTYI KALAMAJAN SEINILLÄ

 

 

 

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.