Lokakuun lajeja

Torstaina 9.10.2014 tuuli oli eteläkaakosta, enimmillään 10 m/s, taivas oli pilvinen ja iltapäivällä saatiin heikkoa sadetta. Niukasti staijia huonon näkyvyyden takia, saarta kyllä kierrettiin mutta lintuja oli selvästi eilistä vähemmän. Päivän havainnoista mainittakoon 3 sepelhanhea, harmaahaikara, 2 sinisuohaukkaa, 16 varpushaukkaa, piekana ja tundrakurmitsa.

MUUTAMA SEPELHANHI VIIHTYY UTÖN VESILLÄ

MUUTAMA SEPELHANHI VIIHTYY UTÖN VESILLÄ

Pikkulintuja nähtiin mm. 2 kangaskiurua, luotokirvinen, 20 peukaloista, 2 leppälintua, hotellialueella 2 mustaleppälintua, kivitasku, 4 mustapääkerttua, 12 tiltalttia, 70 pyrstötiaista, 30 tikliä, 3 punatulkkua ja Ville-Veikko näki hotellialueella lyhyesti taigauunilinnun. Hotellialueella oleskeli myös edelleen koko päivän mongoliankirvinen monien uusien tulijoiden iloksi. Illalla saareen saapuikin uutta lintu- ja kuvaajaporukkaa noin 10 henkeä, mm. Mikael Rytkönen, Mika Rantanen, Pekka Vainio, Marko Kaukinen jne.

HOTELLIALUEELLA VIIHTYY PARI KANGASKIURUA

HOTELLIALUEELLA VIIHTYY PARI KANGASKIURUA

Perjantai 10.10.2014 oli sumupäivä, näkyvyys hyvinkin heikko pitkälle iltapäivään – vasta illansuussa selkeni. Tuuli oli heikkoa mutta illalla lounaistuuli alkoi voimistua. Oma komppaus jäi aika vähiin, saaressa oli yli 30 lintuharrastajaa eli hakijoita kyllä riitti. Mainittavia havaintoja olivat mm. hotellialueella edelleen viihtyvä mongoliankirvinen ja samalla paikalla oli myös eilinen taigauunilintu, joka nyt antautui mukavasti kuvattavaksi. Valot olivat kylläkin sumun takia niukat.

SYKSYN 12. TAIGAUUNILINTU VIIHTYI RUDERAATILLA

SYKSYN 12. TAIGAUUNILINTU VIIHTYI RUDERAATILLA

Hotellialueella oli edelleen myös 2 mustaleppälintua.  Muita havaintoja olivat mm. 2 sepelhanhea, harmaahaikara, 4 sinisuohaukkaa, kapustarinta, tundrakurmitsa, suokukko, jänkäkurppa, 2 leppälintua, 12 tiltalttia, 2 pajulintua, mustapääkerttu, peukaloisia 12 ja pyrstötiaisia 150. Iltapäivällä kahviteltiin meillä Gamlingarna-porukan kanssa. Illalla saareen saapui paljon uutta lintuporukkaa, mm. Laamanen, Suihko, Airike, Raivio, Valtteri Salonen, Rannikko, Metsäranta, Juha Laaksonen, Sällylä jne.

SAUNAMME RUUSUPUSKASSA KÄY SÄÄNNÖLLISESTI PEUKALOISIA

SAUNAMME RUUSUPUSKASSA KÄY SÄÄNNÖLLISESTI PEUKALOISIA

Lauantaina 11.10.2014 oli pääosin aurinkoista, lämpöä 12 astetta ja länsituulta 7-11 m/s. Staijia pitkin päivää ja toki isolla joukolla saarikin tuli tarkkaan koluttua. Muuttoa oli ihan mukavasti, mm. metsähanhi, 163 kuikkaa, 4 kaakkuria, 204 Gaviaa, noin 10.000 allia, 79 pilkkasiipeä, 2 sinisuohaukkaa, 2 hiirihaukkaa, piekana, admuuttohaukka, myöhäinen nuolihaukka, 75 varpushaukkaa ja haarapääsky. Saaressa nähtiin mm. 3 sepelhanhea, jänkäkurppa, tylli, suokukko, 50 pyrstötiaista, 15 peukaloista, 4 mustapääkerttua, pajulintu, 2 kangaskiurua, 17 pikkuvarpusta, isolepinkäinen ja edelleen mongoliankirvinen koko päivän hotellialueella melko helposti mantereelta saapuneiden bongarien ”hoidettavissa”. Aamulla lähtivät laivalla Vikman Reiska ja Hanna sekä Kuusiston Kimmo ja iltalaivalla saapuivat mm. Varesvuon Markus ja Kai Hilditch.

VÄSYNYT KOIRASALLI UISKENTELI KYLÄN SATAMASSA

VÄSYNYT KOIRASALLI UISKENTELI KYLÄN SATAMASSA

Sunnuntai 12.10.2014 alkoi sumuisena mutta selkeni pilvipoudaksi jo aamupäivällä. Tuuli oli heikkoa itäkaakosta ja lämpöä vielä 12 astetta. Saarta kompattiin, staiji jäi vähälle. Muuttavia olivat mm. kuikka, 6 valkoposkihanhea, sinisuohaukka, 50 varpushaukkaa, noin 400 sepelkyyhkyä, 30 naakkaa, haarapääsky ja iltapäivällä kauniisti 2 nuorta maakotkaa, jotka levähtivät hetken Ormskärin länsikärjessä ja Finnskärin linjataululla ennen suuntaamistaan kohti Kökaria.

KUUSITIAISILLA ON VAELLUS KÄYNNISSÄ

KUUSITIAISILLA ON VAELLUS KÄYNNISSÄ

Saaressa nähtiin mm. 2 muuttohaukkaa (ad ja 1kv), jänkäkurppa, isolepinkäinen, 16 peukaloista, 45 kuusitiaista, 35 pyrstötiaista, leppälintu, naaraspukuinen mustaleppälintu, 10 tikliä, lapinsirkku ja edelleen mongoliankirvinen hotellialueella. Iltapäivällä kyläalueelta löytyi yllättäen hiiripöllö, joka antoi mukavasti kuvata itseään lammashaan hämyisissä valoissa. Päivällä lähti mantereelle iso joukko tyytyväisiä lintuharrastajia ja –bongareita, saareen jäi lisäkseni vielä ainakin seitsemän lintumiestä. Mukava lintupäivä tämäkin!

HIIRIPÖLLÖ ILMAANTUI YLLÄTTÄEN SAAREEN

HIIRIPÖLLÖ ILMAANTUI YLLÄTTÄEN SAAREEN

 

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.