Tuulet toivat uuden lajin saarelle

Maanantaina 27.10.2014 kova lounaistuuli jatkui, 16-21 m/s, ja vasta illansuussa tuuli vähän rauhoittui. Taivas oli pilvessä ja lämpöä oli 11 astetta. Saaressa oli niukasti pikkulintuja ja niinpä tänään vaihteeksi staijailtiin pitkään merelle, nyt majakan suojassa. Liikenne kuohujen keskellä oli kuitenkin aika vaatimatonta, nähtiin sentään kuikka, n. 120 allia, 14 mustalintua, 39 pikkulokkia, määrittämätön kihu ja 2 varpushaukkaa. Saaresta löytyi harmaahaikara, 4 jänkäkurppaa, isolepinkäinen, 11 tilheä ja itärannalla edelleen 2 koiras viiksitimalia. Laine ja Nummenpää lähtivät iltapäivällä mantereelle.

MUUTAMA PIKKUVARPUNEN NÄKYY PÄIVITTÄIN

MUUTAMA PIKKUVARPUNEN NÄKYY PÄIVITTÄIN

Tiistaina 28.10.2014 kova lounaistuuli jatkui edelleen, nyt 15-19 m/s koko päivän. Puoleenpäivään asti oli pilvipoutaa, myöhemmin pääosin aurinkoista ja lämpöä 11 astetta. Staijattiin majakan suojassa suurin osa valoisasta ajasta, saaressa komppailu jäi vähemmälle. Päivän havaintoja olivat mm. kuikka, 4 Gaviaa, 4 ruokkia, 29 pikkulokkia, harmaahaikara, 2 piekanaa, muuttohaukka, ampuhaukka, 2 jänkäkurppaa ja itärannalla viihtyneet 3 sepelhanhea.

ITÄRANNAN LEVÄVALLEILLA ON TIMALIEN LISÄKSI SEPELHANHIA - HAUSKAA LAJISTOA!

ITÄRANNAN LEVÄVALLEILLA ON TIMALIEN LISÄKSI SEPELHANHIA – HAUSKAA LAJISTOA!

Ehdoton päivän laji oli 1kv aroharmaalokki, jonka löysin klo 9 Pattskärin luota lennossa, laskeutui noin 10 minuutiksi kaakkoispuolen luodolle 1kv harmaalokin seuraan ja lenteli sitten harmaa- ja kalalokkien kanssa eteläkärjen ulkopuolella klo 9.30 saakka kunnes lähti länteen. Laskeutuneesta linnusta saatiin dokumenttikuvia mutta möyryävältä mereltä lentokuvia ei irronnut, onneksi kaukoputkilla saimme koko porukka kaikessa rauhassa katsella cacen tuntomerkit. Hyväksytyksi tultuaan uusi – ja jo odotettukin – laji Utölle (no. 299) ! Pikkulinnuista voinee mainita 2 viiksitimalia edelleen itärannalla, mustapääkertun ja västäräkin.

PUNARINTOJENKIN MUUTTO ALKAA JO HIIPUA

PUNARINTOJENKIN MUUTTO ALKAA JO HIIPUA

Keskiviikkona 29.10.2014 lähes myrskyisä lounaistuuli jatkui – 16-18 m/s. Staijattiin aamu luotsiaseman pohjoispäässä mukavassa myötävalossa kunnes lännestä levisi sumu- ja saderintama klo 11 maissa. Itse lähdinkin m/s Eivorilla klo 13 pistäytymään mantereella, huomenna takaisin. Aamulla nähtiin mm. 25 pikkulokkia, kaakkuri, 2 ruokkia, määrittämätön kihu ja 1kv muuttohaukka, joka pyöri pitkään Ormskärin päällä. Saaressa oli mm. harmaahaikara, 3 sepelhanhea edelleen, viiksitimalin ääntä ruovikosta ja mustapääkerttu. Laivamatkalta ei kertynyt havaintoja, vesisadetta lähinnä. Tittosen Jouni lähti samaa matkaa mantereelle.

RUUSUNMARJAT TEKEVÄT KAUPPANSA

RUUSUNMARJAT TEKEVÄT KAUPPANSA

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.