Utön uuden lintuvuoden alku

Uudenvuodenpäivänä 1.1.2015 oli puolipilvinen ja mukava ulkoiluilma, länsituuli tosin aika reipas, 10-14 m/s. Lämmintä oli 5 astetta. Staijia ja saaren komppausta – merellä oli hiljaista mutta mainita voi lapasotkan, 3 haahkaa, 5 allia ja uivelon. Harmaahaikara oleskeli edelleen saarella ja luhtakana huuteli aamulla muutaman kerran itärannan ruovikossa. Pikkulintuja havaittiin mm. niittykirvinen, 7 tilheä, 6 peukaloista, 2 rautiaista, 4 punarintaa, laulurastas, kuusitiainen, kottarainen ja 8 peippoa. Vuosi alkoi Utössä 35 lajilla.

TILHIÄ KIEPPUU VIELÄ MUUTAMA SAARESSA

MUUTAMA TILHI KIEPPUU VIELÄ SAARESSA

Perjantaina 2.1.2015 satoi reippaasti vettä – ei sentään ihan taukoamatta – ja länsilounainen tuuli (”myrsky”) puhkui enimmillään 21 m/s (puuskat 29). Retkeily jäi kovin niukaksi, havaintoja sentään mm. lapasotka, haahka, naurulokki, niittykirvinen, 3 peukaloista, 2 rautiaista, 2 punarintaa ja pulmunen. Aamulaivalla lähtivät mantereelle mm. Varesvuon Markus ja Minna, Sällylä ja Koistinen.

HYVIN SYÖNYT PUNARINTA VIIHTYY RUOKINNALLAMME

HYVIN SYÖNYT PULLEA PUNARINTA VIIHTYY RUOKINNALLAMME

Lauantaina 3.1.2015 puhkui edelleen myrskytuuli, nyt luoteesta 17-22 m/s. Lämpötila oli 4 astetta. Vähän staijia ja enemmän komppausta, merellä nähtiin mm. kaakkuri, lapasotka, 2 tukkakoskeloa, haahka, naurulokki ja n. 50 kalalokkia. Utön rannoilta löytyi kaikkiaan 11 merisirriä, yksi 6 yksilön parvi oli melko kuvauksellisesti itärannalla. Pikkulinnuista mainittakoon niittykirvinen, 5 peukaloista, 2 rautiaista, kulorastas, kuusitiainen ja 8 peippoa. Sähköt olivat tänään pariin otteeseen poikki, yhteensä pari tuntia. Jospa tuuli vähän rauhoittuisi huomiseksi… Lumiarot ja Varvikot lähtivät aamulla mantereelle.

merisirri_12_Korppoo_01_15

MERISIRREJÄ ON NYT SAAREN RANNOILLA

MERISIRREJÄ ON NYT SAAREN RANNOILLA

Sunnuntaina 4.1.2015 kova pohjoistuuli jatkui – keskituuli oli 15-16 m/s ja puuskat 20-22 m/s. Taivas oli puolipilvinen ja lämpöä vielä 2-3 astetta. Kierrettiin pääosa saaresta ja nähtiin mm. 6 laulujoutsenta, riskilä, lapasotka, haahka,  yhteensä 5 merisirriä (joista 3 paikallisena eteläkärjessä) ja pikkulinnuista 3 rautiaista, 4 peukaloista, punarinta, niittykirvinen, laulu- ja punakylkirastas, 18 räkättiä, 2 kottaraista ja pulmunen. Muuttohaukkakin oli jälleen Knivskärillä. Hyvärisen Ismo lähti tänään päivällä mantereelle. Saaren lajimäärä vuoden alusta kipusi tänään 45:een.

MERENKÄYNTI ON OLLUT REIPASTA MUUTAMAN PÄIVÄN

MERENKÄYNTI ON OLLUT REIPASTA MUUTAMAN PÄIVÄN

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.