Epävakaita kelejä

Maanantaina 5.1.2015 tuuli vihdoin vähitellen heikkeni – aamulla oli vielä 14 m/s koillisesta, illalla 7 m/s. Taivas oli pääosin selkeä ja lämpötila painui päivän aikana pakkaselle, – 5 astetta. Kompattiin lähes koko saari ja nähtiin mm. 6 muuttavaa laulujoutsenta, taivaanvuohi, 18 tilheä, 8 räkättiä, laulurastas, 2 kottaraista, nyt jo 3 niittykirvistä sekä punarinta, rautiainen ja 2 peukaloista. Laaksosen Juha lähti iltapäivällä mantereelle kuten myös Outi, uutta lintuporukkaa tuli Taina ja Pekka Nyman sekä Tapani Aarnio.

MUUTAMA RAUTIAINEN ON EDELLEEN HENGISSÄ

MUUTAMA RAUTIAINEN ON EDELLEEN HENGISSÄ

KIRKAS TAIVAS ILMAN VÄREILYÄ TUOTTI VARSIN TARKKOJA KUUKUVIA

KIRKAS TAIVAS ILMAN VÄREILYÄ TUOTTI VARSIN TARKKOJA KUUKUVIA

Loppiaisena 6.1.2015 oli edelleen pakkasta, nyt -3 astetta. Taivas oli pilvinen ja etelätuuli voimistui päivän aikana 5 m/s illan 12 m/s:iin. Staijia ja komppausta, jotka tuottivat mm. kuikan, Gavia sp:n, lapasotkan, 5 allia, 11 tukkakoskeloa, riskilän, naurulokin ja 3 merisirriä. Pikkulinnuista mainittakoon 3 punarintaa, 4 peukaloista, 3 rautiaista, laulurastas, 20 tilheä, kuusitiainen, niittykirvinen ja pitkästä aikaa keltasirkku (itärannalla).

TELKKIEN MÄÄRÄ ON NYT VÄHÄN TOISTASATAA

TELKKIEN MÄÄRÄ ON NYT VÄHÄN TOISTASATAA

Keskiviikkona 7.1.2015 oli jälleen kova tuuli, nyt lounaasta 15-21 m/s. Taivas oli pilvessä ja muutama heikko räntäkuurokin saatiin, lämpöä oli 2 astetta. Itse pidin kirjoituspäivän kotosalla mutta aamupäivällä olin runsaan tunnin staijaamassa merelle majakalla. Havaintoja olivat mm. pilkkasiipi, 4 mustalintua, 57 allia ja n. 60 kalalokkia. Muualla saaressa nähtiin mm. 8 merisirriä, jänkäkurppa, 2 niittykirvistä, rautiainen ja laulurastas. Panu Muhli saapui saareen vaimonsa kanssa lintuja katsomaan.

TÄMÄN PAREMPAA KUVAA EN OLE TALVEHTIVASTA LAULURASTAASTA VIELÄ SAANUT

TÄMÄN PAREMPAA KUVAA EN OLE TALVEHTIVASTA LAULURASTAASTA VIELÄ SAANUT

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.