Harvinainen vieras

Torstai 8.1.2015 oli sadepäivä – vesisade alkoi kun päivä valkeni ja loppui kun aurinko laski. Lounaistuuli oli edelleen n. 15 m/s ja lämpöä 4 astetta. Tein tänään taas (kiireisiä) kirjoitus- ja kuvahommia lähes koko päivän, ei lintuhavaintoja (no, ruokinnalla sentään punarinta). Itärannalla käyneet näkivät mm. niittykirvisen ja 6 merisirriä. Järvisen Mikko ja Anu saapuivat saareen.

TUKKAKOSKELOITA PYÖRII MUUTAMA SAAREN RANTAVESISSÄ

TUKKAKOSKELOITA PYÖRII MUUTAMA SAAREN RANTAVESISSÄ

Perjantaina 9.1.2015 sää oli parempi – länsituulta 7 m/s, taivas oli pilvessä mutta ei sadetta, lämpöä 2 astetta. Staijia ja komppausta mutta merellä taas kovin hiljaista. Nähtiin mm. 4 allia, 10 tukkakoskeloa, pilkkasiipi, 3 riskilää ja itärannalla nyt 9 merisirriä. Pikkulintuja havaittiin mm. 4 rautiaista, 2 punarintaa, 6 peukaloista, niittykirvinen, keltasirkku, 19 räkättiä ja 2 tilheä. Eivät juurikaan linnut vaihdu saaressa tällaiseen aikaan… Nymanit ja Aarnio lähtivät aamulaivalla mantereelle.

ITÄKÄRJESSÄ 9 MERISIRRIÄ

ITÄKÄRJESSÄ 9 MERISIRRIÄ

Lauantaina 10.1.2015 oli ”tyyntä myrskyn edellä”. Aamulla ja päivällä heikkoa luoteistuulta, puolipilvistä ja +3 astetta, illansuussa kaakkoistuuli nopeasti voimistui 17 m/s ja alkoi vesisade. Staijattiin vajaa pari tuntia ja kompattiin saari. Merellä nähtiin mm. 2 allia, 4 pilkkasiipeä, haahka ja pari sataa lokkia, joista ei kuitenkaan löytynyt peruslajeja kummempaa. Itärannalla ruokaili nyt 3 merisirriä ja pikkulintuja havaittiin mm. laulurastas, 4 räkättiä, 6 tilheä, rautiainen, punarinta, 7 peukaloista, niittykirvinen, keltasirkku ja 7 peippoa. Päivän laji oli koskikara, joka löytyi iltapäivällä hotelliniemen rannasta paikallisena – vasta 9. havainto Utöstä ja edellisestäkin on jo viisi vuotta aikaa. Panu Muhli lähti aamupäivällä mantereelle.

KOSKIKARA YLLÄTTI!

KOSKIKARA YLLÄTTI!

Sunnuntai 11.1.2015 oli aika lailla ns. välipäivä. Yöllä lännestä saapunut syvä matalapaine piiskoi vettä, räntää ja lunta, tuuli puhkui idän ja pohjoisen väliltä 14-18 m/s, puuskat 22 m/s, ja lämpötila putosi pakkaselle -5 asteeseen. Sähkötkin häipyivät osaksi yötä. Tunnin verran yritin staijailla luotsiasemalla ja pieni kyläkierroskin tehtiin mutta nähtiin vain lapasotkakoiras, 4 tukkakoskeloa, 16 räkättiä, laulurastas ja punarinta. Ehkä huomenna taas näkee vähän ympärilleenkin…

TÄLLAISTA OLI HETKEN EILEN AAMULLA

TÄLLAISTA OLI HETKEN EILEN AAMULLA

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.