Merisirrejä piisaa

Maanantaina 12.1.2015 oli vaihteeksi mukava ulkoilusää. Taivas oli pilvessä ja pakkasta oli 2 astetta mutta tuuli oli heikentynyt: aamulla 7 m/s luoteesta, illansuussa jo taas 15 m/s kaakosta. Staijia ja komppausta – merellä nähtiin mm. 5 muuttavaa laulujoutsenta (+7 sp), 9 tukkakoskeloa, haahka, 10 allia ja Pattskärin luodoilla plus itärannalla yhteensä 27 merisirriä. Saarikierroksella löytyi mm. laulurastas edelleen, 36 räkättiä, 8 peukaloista, 3 punarintaa, 2 rautiaista, 7 tilheä, 5 peippoa, niittykirvinen ja muutaman viikon tauon jälkeen jälleen luotokirvinen itärannan levävalleilla. Ehkä eri yksilö kuin joulukuussa. Järvisen Mikko ja Anu lähtivät iltapäivällä mantereelle.

MERISIRRIT OVAT NYT VIIHTYNEET MYÖS PÄÄSAAREN RANNOILLA

MERISIRRIT OVAT NYT VIIHTYNEET MYÖS PÄÄSAAREN RANNOILLA

Tiistaina 13.1.2015 oli kaunis ja aurinkoinen päivä yöllisen vesi- ja räntäsateen jälkeen. Vähät lumet lähtivät kun lämpöä oli 5 astetta, länsituultakin oli reippaasti 12-16 m/s. Meristaiji ei tuottanut oikein mitään kovan tuulen takia ja itärannalla näkyi ”vain” 7 merisirriä, ei muuta mainittavaa. Niinpä keskityin kuvaamaan telkkiä ja isokoskeloita satamalahdella, jossa vieraili myös n. 90 kalalokin parvi. Lammashaassa oli vuoden eka urpiainen, laji no 52 tänä vuonna Utössä.

TELKKÄ KIIPEÄÄ RANTAKIVILLE

TELKKÄ KIIPEÄÄ RANTAKIVILLE

MUUTAMA TUKKASOTKA VIIHTYY SATAMALAHDELLA

MUUTAMA TUKKASOTKA VIIHTYY SATAMALAHDELLA

Keskiviikkona 14.1.2015 oli edelleen navakka länsilounainen tuuli, 11-14 m/s, taivas oli pilvessä ja lämpöä 4 astetta. Staijia tunti majakalla ja lähes koko saaren kierros. Merellä näkyi mm. alli, lapasotka, 9 tukkasotkaa ja n. 140 kalalokkia. Saarikierroksen mainittavimmat olivat 18 merisirriä itärannan levillä, 2 punarintaa, rautiainen, laulurastas, 16 räkättiä, 2 tilheä, kuusitiainen ja 2 urpiaista. Jostain syystä eteen ei osunut tänään yhtään peukaloista! Osa päivästä meni taas kirjoitus- ja kuvahommissa…

KALALOKKEJA ON YHTÄKKIÄ TULLUT LISÄÄ

KALALOKKEJA ON YHTÄKKIÄ TULLUT LISÄÄ

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.