Tuulista ja lämmintä

Torstaina 15.1.2015 kova länsituuli jatkui, nyt 12-16 m/s. Puolipilvistä ja ajoittain auringonpaistettakin, lämpötila oli 4 astetta. Staijia ja saaren itäosan komppausta, jokunen kuvakin tuli otettua. Merellä näkyi mm. haahka, alli, 3 pilkkasiipeä, 2 riskilää ja noin 130 kalalokkia, harmaalokkeja n. 25 ja 4 merilokkia. Itärannalla piipersi tänään 14 merisirriä, muuten näkyi mm. 16 räkättiä, urpiainen, punarinta ja rautiainen. Saareen saapuivat illalla lintureissulle Jukka Lahtinen ja Juha Vesaoja.

MUUTAMA TILHI PYÖRII SAARELLA

MUUTAMA TILHI PYÖRII SAARELLA

Perjantaina 16.1.2015 oli ihan hyvä retkisää yöllisen vesisateen ja kovan tuulen (19-22 m/s) jälkeen. Nyt oli pääosin aurinkoista ja lämmintä 5 astetta mutta lounaistuuli oli edelleen 14-18 m/s. Kierrettiin likimain koko saari ja nähtiin mm. lapasotka, haahka, itärannalla nyt 17 merisirriä, 3 tilheä, 5 räkättiä, punarinta, 2 peukaloista ja kuusitiainen. Outi saapui illalla saareen ja myös Sällylä sekä Veijo Nurminen ja Reijo Nieminen ilmestyivät paikalle.

KOVIA TUULIA ON RIITTÄNYT

KOVIA TUULIA ON RIITTÄNYT

MERISIRREJÄ ON MONI NYT KUVANNUT KUN OVAT KOVIN KESYJÄ

MERISIRREJÄ ON MONI NYT KUVANNUT KUN OVAT KOVIN KESYJÄ

Lauantaina 17.1.2015 oli pilvistä, edelleen navakkaa lounaistuulta (11-14 m/s) ja lämpöä 4 astetta. Ei staijia mutta saarta kompattiin ja lintujakin vähän löytyi. Satamalahdella oli lapasotka ja haahka, itärannalla jälleen 18 merisirriä ja itäniityllä jänkäkurppa. Pikkulintuja nähtiin mm. 3 peukaloista, rautiainen, punarinta, jälleen niittykirvinen itärannalla, 8 tilheä, 12 räkättiä, kuusitiainen ja vuodelle uusina 3 hemppoa koulun lähellä.

KUUSITIAINEN ON JÄÄNYT TALVEKSI SAAREEN JA KÄY RUOKINNALLAMME

KUUSITIAINEN ON JÄÄNYT TALVEKSI SAAREEN JA KÄY RUOKINNALLAMME

Sunnuntai 18.1.2015 oli edelleen täyspilvistä, länsituuli puhalsi vielä 10-12 m/s ja lämpötila oli vajaat 4 astetta. Staijia majakalla ja lähes koko saaren kierros tuottivat mm. 24 allia, 5 tukkakoskeloa, haahkan ja itärannalla nyt 15 merisirriä. Pikkulintuja nähtiin 3 peukaloista, rautiainen, 2 punarintaa, niittykirvinen, kuusitiainen ja 5 tilheä. Päivällä mantereelle lähti isohko porukka, lintumiehistä paikalle jäi vielä Sällylän Seppo.

RUOKINNALLA KÄY MUSTARASTAS, JOLLA ON VALKEA YLÄPERÄ

RUOKINNALLA KÄY MUSTARASTAS, JOLLA ON VALKEA YLÄPERÄ

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.