Muuttohaukka edelleen maisemissa

Maanantaina 19.1.2015 tuuli oli vihdoin heikentynyt, nyt pohjoisesta 4-5 m/s. Taivas oli pilvessä ja lämpöä 1 aste. Vähän staijia ja saaren komppausta eteläniemeä lukuun ottamatta. Nähtiin mm. 2 haahkaa (toinen 2kv koiras), tukkakoskelo, 3 naurulokkia ja 7 merisirriä, joista 4 vielä itärannan levillä. Muita havaintoja olivat mm. 6 tilheä, 4 peukaloista, punarinta ja vuoden eka punatulkku. Sällylä lähti illansuussa mantereelle, Petri J Vainio saapui saareen.

TUULTA ON EDELLEEN RIITTÄNYT

TUULTA ON EDELLEEN RIITTÄNYT

Tiistaina 20.1.2015 taivas oli pilvessä, lämpöä 1 aste ja kaakkoistuuli liikkui 6-7 m/s. Kierrettiin koko saari hotellialuetta lukuun ottamatta ja nähtiin mm. haahka, 8 tukkakoskeloa ja 10 merisirriä, kaikki pääsaaren rannoilla. Pikkulinnuista mainittavimmat olivat 2 rautiaista, punarinta, 4 peukaloista, 30 tilheä ja 145 räkättirastasta.

PARI-KOLME HAAHKAA TALVEHTII SAAREN VESILLÄ

PARI-KOLME HAAHKAA TALVEHTII SAAREN VESILLÄ

MERISIRRIT EIVÄT PALJON PIITTAA AALLOKOSTA

MERISIRRIT EIVÄT PALJON PIITTAA AALLOKOSTA

Keskiviikkona 21.1.2015 oli pääosin pilvistä ja itätuuli kovaa, 14-16 m/s. Lämpöä oli vielä 1 aste. Vähän staijia ja lähes koko saaren komppaus tuottivat mm. 9 allia, haahkan, 2 lapasotkaa, 3 naurulokkia, 3 peukaloista, taivaanvuohen, vuoden ekan sarvipöllön (kompostorin tien varrelta), 9 merisirriä itärannalta sekä aamupäivällä Finnskärin linjataululla istuskelleen admuuttohaukan. Iltapäivällä saareen saapuivat lintureissulle Koistinen, Teivonen, Isto Virtanen ja Kari Vuorinen.

VANHA MUUTTOHAUKKA TALVEHTII ALUEELLA, TÄNÄÄN VIIHTYI FINNSKÄRIN LINJATAULULLA TUNNIN VERRAN

VANHA MUUTTOHAUKKA TALVEHTII ALUEELLA, TÄNÄÄN VIIHTYI FINNSKÄRIN LINJATAULULLA TUNNIN VERRAN

TAPETTU VANHA KYHMYJOUTSEN KYLÄN RANNASSA PÄÄ SYÖTYNÄ - KETTU TAI HUUHKAJA?

TAPETTU VANHA KYHMYJOUTSEN KYLÄN RANNASSA PÄÄ SYÖTYNÄ – KETTU TAI HUUHKAJA?

 

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.