Kevätfiilistä

Maanantaina 9.2.2015 tuuli oli rauhoittunut – nyt puhalsi luoteesta vain 4-6 m/s. Taivas oli puolipilvinen ja lämpöä +4 astetta, näkyvyys oli hyvä. Staijia ja koko saaren komppausta. Merellä/muuttavana nähtiin mm. laulujoutsen, 2 mustalintua, pilkkasiipi, 232 allia, haahka, 15 tukkakoskeloa, 5 riskilää ja vuoden eka ruokki (tp). Saaresta löytyi mm. 2 punarintaa, 3 rautiaista, 8 peukaloista, niittykirvinen, luotokirvinen, 24 tilheä, 6 räkättiä ja 2 vihervarpusta. Muuttohaukkakin (ad) istui iltapäivällä jälleen Knivskärin tutkamerkillä. Päivän yllätys oli lapinsirkku, jonka löysin meidän pihamme reunalta. Lintu jatkoi saman tien matkaansa mutta löytyi pian uudelleen koulun pihalta, jossa sain jonkinlaisia kuviakin tästä vaihtopukuisesta koiraasta. Ahtiainen ja Niemi lähtivät iltapäivällä mantereelle ja Tittosen Jouni saapui saareen.

LAPINSIRKKU ILMESTYI SAAREEN

LAPINSIRKKU ILMESTYI SAAREEN

Tiistaina 10.2.2015 oli keväinen ilma – aurinkoista, lämpöä +5 astetta ja länsituulta 6-7 m/s. Staijattiin jonkin aikaa mutta väreily haittasi, saarikin tuli kierrettyä. Lintuhavainnoista mainittakoon laulujoutsen, 2 riskilää, tukkakoskelo, 4 punarintaa, 5 peukaloista, niittykirvinen, tilhi ja jälleen admuuttohaukka. Huuhkaja istui illalla Kobbanilla. Merisirrit tuntuvat tyystin kadonneen ”sirririkkaan” tammikuun jälkeen. Outoa koska talvi on ainakin edelleen yhtä lempeä kuin tammikuussakin…

LAULUJOUTSEN VIIHTYY ETELÄNIEMELLÄ

LAULUJOUTSEN VIIHTYY ETELÄNIEMELLÄ

Keskiviikkona 11.2.2015 oli edelleen kaunis keli – aurinkoista, heikko länsilounainen tuuli ja lämpöä 4 astetta. Vähän staijia plus koko saaren kierros tuottavat mm. 220 allia, 4 riskilää, 10 tukkakoskeloa, laulujoutsenen (edelleen ”piisamilammella” Kesnäsissä), huuhkajan (Kobbanilla) ja pikkulinnuista niittykirvisen, 3 punarintaa, 3 rautiaista, 3 peukaloista sekä lapinsirkun, joka nyt käväisi pari kertaa meidän ruokinnan tuntumassa. Muuttohaukka päivysti jälleen iltapäivällä Knivskärin merkillä. Tittosen Jouni lähti päivällä mantereelle.

ISOKOSKELOT OVAT KUVAUKSELLISIA

ISOKOSKELOT OVAT KUVAUKSELLISIA

SATAMAN SUULLA VIIHTYY MERIMETSOPORUKKA

SATAMAN SUULLA VIIHTYY MERIMETSOPORUKKA

 

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.