Muuttolintuja odotellessa

Maanantaina 16.2.2015 oli aika palata Utöhön. Ajelin aamun pikku pakkasessa Nauvoon, kävin kaupassa ja kaffella, ja siirryin m/s Eivoriin yllättävän runsaan matkustajajoukon kera. Hiihtolomat alkaneet… Lintuporukkaa oli lisäkseni ainakin Juha Kylänpää Jurmoon ja Sinikka Lonka Utöhön. Merellä oli aurinkoista mutta varsin raikasta – lämpöä vajaa 1 aste ja kova (15-16 m/s) etelätuuli. Mainittavia haviksia ei kertynyt ja Utöhön rantauduttiin klo 15.45.

YKSI RAUTIAINEN KÄY EDELLEEN RUOKINNALLAMME

YKSI RAUTIAINEN KÄY EDELLEEN RUOKINNALLAMME

Tiistaina 17.2.2015 oli pilvistä ja lounaistuuli oli edelleen koko päivän kova, 15-18 m/s. Lämpöä oli 1 aste. Aamulla vähän staijia mutta merellä hiljaista, saaren itä- ja eteläosien kierros tuotti mm. 2 merisirriä itärannalla, luotokirvinen, niittykirvinen, 3 peukaloista, rautiainen, punarinta ja eteläkärjen lammella edelleen laulujoutsen. Lammen reunalla myös aivan vasta kuollut (tapettu) ad-kyhmyjoutsen, jo kolmas tänä talvena. Kuka lie asialla – kettu, huuhkaja vai merikotka?

MIKÄHÄN NÄITÄ VANHOJA KYHMYJOUTSENIA TAPPAA?

MIKÄHÄN NÄITÄ VANHOJA KYHMYJOUTSENIA TAPPAA?

Keskiviikkona 18.2.2015 tuuli kääntyi länteen ja alkoi hiljalleen rauhoittua, illalla enää 7 m/s. Aamupäivä oli aurinkoinen mutta loppupäivä pilvistä, lämpötila käväisi jopa 5 plusasteessa. Aamulla staijia lähes pari tuntia mutta kovatuulisella merellä (14-15 m/s) oli vielä kovin hiljaista, lisäksi tein kierroksen itäosassa ja kyläalueella ja innostuin taas kuvaamaan paria tilheä. Havaintoja niukasti: alli, tukkakoskelo, 2 punarintaa, rautiainen, peukaloinen ja 2 tilheä – kirviset olivat tänään kateissa. Sinikka Lonka lähti päivällä mantereelle.

PARI TILHEÄ HAAHUILI VIELÄ SAARESSA

PARI TILHEÄ HAAHUILI VIELÄ SAARESSA

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.