Varhaiskevään muuttajia

Maanantaina 23.2.2015 oli jälleen pilvipoutaista ja tuuli sitkeästi lounaassa, nyt 9 m/a, voimistui päivän aikana. Staijattiin kolmisen tuntia majakalla ja kompattiin saari eteläniemeä lukuun ottamatta. Merellä/muuttavana nähtiin mm. koirashaahka, pilkkasiipi, tukkakoskelo, 4 allia sekä keväälle uusina 2+2 töyhtöhyyppää ja 2 kiurua. Taitavat olla saaren kautta aikojen aikaisimmat hyypät. Saaresta löytyi mm. sepelkyyhky, huuhkaja, 9 räkättiä, peukaloinen, 2 punarintaa, niittykirvinen, ohilentävä ”soraääninen” Loxia (vuoden eka) ja itärannalla yksinäinen merisirri. Lähdin m/s Eivorilla klo 16 käymään lyhyellä keikalla mantereella.

YKSINÄINEN MERISIRRI ITÄRANNAN LUODOLLA

YKSINÄINEN MERISIRRI ITÄRANNAN LUODOLLA

Tiistaina 24.2.2015 kävimme Outin kanssa mm. katsomassa Nick Brandtin todella hienoa valokuvanäyttelyä Salon taidemuseossa.

Keskiviikkona 25.2.2015 lähdin aamuvarhaisella takaisin Utöhön, Nauvossa join kaffet matkalla. Eivorilla oli niukasti väkeä, lintuporukkaa tuli Utöhön Jukka Vilen ja Ilkka Vatanen. Matkalla ei kummempia haviksia, muutama merikotka ja riskilä. Utössä tein pienen kierroksen iltapäivällä itäosaan , näkyi mm. 2 kiurua, 2 punarintaa ja rautiainen.

RAUTIAISIA ON EDELLEEN AINAKIN KOLMESSA PAIKASSA SAARELLA

RAUTIAISIA ON EDELLEEN AINAKIN KOLMESSA PAIKASSA SAARELLA

Torstaina 26.2.2015 oli aamupäivä sumua, myöhemmin pilvipoutaa ja lämpöä runsaat 3 astetta. Lounaistuuli oli 7-8 m/s. Staijia majakalla ja koko saaren kierros, tuloksena mm. 6 tukkakoskeloa, 7 naakkaa (vuoden ekat), 2 uuttukyyhkyä, 2 sepelkyyhkyä ja 2 töyhtöhyyppää. Pikkulinnuista mainittakoon tilhi, kevään eka kulorastas, 2 räkättiä, 5 peukaloista, 2 punarintaa, rautiainen, 2 niittykirvistä ja 2 kiurua.

MUSTARASTAITA ON YLI 10 JOKA PÄIVÄ

MUSTARASTAITA ON YLI 10 JOKA PÄIVÄ

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.