Vesisadetta ja vaisusti lintuja

Maanantai 2.3.2015 oli lintujen suhteen ns. välipäivä. Aamulla saatiin vesisadetta ja myöhemmin sumua ja matalalla roikkuvaa pilveä, näkyvyys oli huono. Lämpöä oli 3 astetta ja tuuli etelästä 7-8 m/s. Pari kävelykierrosta tuottivat mm. 8 kiurua, sepelkyyhkyn, uuttukyyhkyn, niittykirvisen, punarinnan, rautiaisen, naakan ja 2 räkättiä. Petri Helle kuvasi itäniityn reunalta lentoon lähteneen kevään eka lehtokurpan.

KYHMYJOUTSENIA ON SAAREN RANNOILLA LIKI PARIKYMMENTÄ

KYHMYJOUTSENIA ON SAAREN RANNOILLA LIKI PARIKYMMENTÄ

Tiistaina 3.3.2015 koko saari oli aamun ja aamupäivän paksun sumun peitossa ja klo 10 alkaen koko loppupäivän vesisadetta. Tuuli oli kääntynyt koilliseen ja lämpöä oli 2 astetta. Kävelykierros kyläalueella ja näkyi mm. 3 kiurua, naakka, 2 räkättiä, punarinta ja jälleen lapinsirkku, nyt ylemmän luotsitalon nurmikolla.

NELJÄ PIKKUVARPUSTA ON TALVEHTINUT SAARESSA

NELJÄ PIKKUVARPUSTA ON TALVEHTINUT SAARESSA

Keskiviikkona 4.3.2015 pilvinen ja tihkusateinen ilma jatkui. Tuuli oli heikentynyt ja kääntynyt länteen ja lämpöä oli 3 astetta. Staijia runsas tunti majakalla plus itäosan ja kylän kierros. Nähtiin mm. 11 muuttavaa laulujoutsenta, 2 koirashaahkaa, 2 ruokkia, 2 riskilää, 5 allia, tukkakoskelo ja saaressa naakka, sepelkyyhky, töyhtöhyyppä, tilhi, 6 räkättiä, 11 kiurua, niittykirvinen, rautiainen, 2 punarintaa ja peukaloinen. Outi lähti iltapäivällä mantereelle.

TÖYHTÖHYYPPIÄ ON NÄKYNYT JO USEITA

TÖYHTÖHYYPPIÄ ON NÄKYNYT JO USEITA

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.