Marraskuun hämäryydessä

Tiistaiaamuna 16.11.2010 pääsin vihdoin taas palaamaan mantereelta Utöseen. Laiva lähti Pärnäisistä klo 08.30 ja siksi matkalla jäivät nyt väliin Nauvon keskustan rituaalit – paikat vielä kiinni. Aamukahvi tulikin siksi nautittua jo Paraisilla… Matkalla satoi vettä mutta laivamatka oli pääosin sateeton ja illemmalla ripautti enää pari pientä kuuroa. Tuuli oli luoteessa 8-10 m/s, lämpöä +3 astetta. Laivamatkalla seurana oli Kaj-Ove Pettersson, matkalla Jurmon lintuasemalle. Matkalla nähtiin mm. kaakkuri, 2 merikotkaa, 2 tavia ja 6 riskilää. Utöseen saavuin klo 12.45, kassit tupaan ja loppupäiväksi ulos maastoon. Lintuja vaan oli tosi niukasti, kiertely etelä- ja itäosassa tuotti mainittavia vain muutaman peipon, 2 pikkuvarpusta ja 7 tilheä. Sinitiaisia pyöri etelä- ja itärannalla parissa lajipuhtaassa parvessa yhteensä n. 40 yksilöä. No, katsotaan mitä huominen tuo tullessaan. Saaressa paikalla Katajan Mikko.

sarvip
Kuvaaminen on vaikeaa nyt marraskuun pimeydessä, tämäkin sarvipöllökuva ISO-luvulla 2000 ja suljinajalla 1/320.

Keskiviikko 17.11.2010 oli mukava ulkoilupäivä ja jokunen lintukin näkyi, lajeja tänään 42. Sää oli puolipilvinen, +2 astetta ja itätuuli joka voimistui aamun 3:sta illan 12 m/s:iin. Staijattiin Mikon kanssa aamulla pari tuntia, muuten koko valoisa aika komppaamista. Muuttavana tai merellä nähtiin mm. 35 merimetsoa, 8 laulujoutsenta, 50+8 muuttavaa kanadanhanhea (taitaa olla Utön ennätysmäärä), haapana, 4 tavia, 6 haahkaa, n. 1400 allia, 8 mustalintua, pilkkasiipi, 5 tukkakoskeloa (innokasta soidinta!), kanahaukka, varpushaukka (+1 paikallinen), 3 naurulokkia ja 5 riskilää. Saaressa ja ympärillä nähtiin mm. 8 merikotkaa, taivaanvuohi, sarvipöllö (kompostorilla), n. 90 tilheä, peukaloinen, 6 punarintaa, pikkuvarpunen, 20 peippoa, järripeippo, n. 45 urpiaista, 1. talven tundraurpiainen ruokinnalla ja 4 Loxiaa. Lisäksi koko aamupäivän piipersi 5 merisirriä pienellä luodolla Pattskärin takana. Iltakahvit juotiin Mikon kanssa ja kuunneltiin voimistuvaa tuulta, huomiseksi luvataankin reippaita sateita.

turpiainen
Iltahämärissä omalla ruokinnalla käväissyt tundraurpiainen dokumentoituna ISO-luvulla 3200 ja suljinajalla 1/60…

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.