Viileää maaliskuuta

Torstaina 19.3.2015 pääsimme Outin kanssa pitkän (viikon) tauon jälkeen takaisin Utöhön. Sää oli aurinkoinen ja lämminkin (6 astetta), lounaistuulta 7 m/s. Nauvon kahvin ja kaupan jälkeen roudattiin tavarat (mm. kirjalaatikoita..) m/s Eivoriin, jonne saapui lintuporukkaa mm. Helstolan Jari matkalla Jurmoon sekä Utöhön Ismo Hyvärinen ja Martti Hario seurueineen. Matkalla näkyi mm. 3 uiveloa, harmaahaikara, kulorastas ja 4 ruokkia. Utössä ehdittiin nähdä mm. hiirihaukka. Saaressa oli paikalla lintuporukkaa mm. Riku Lumiaro, Veli Puputti ja Timo Trogen.

KOTTARAISIA ON NYT SAAPUNUT VÄHÄN ENEMMÄLTI

KOTTARAISIA ON NYT SAAPUNUT VÄHÄN ENEMMÄLTI

Perjantaina 20.3.2015 oli pääosin pilvistä – ja päivällä osittainen auringonpimennys – sekä heikohko luoteistuuli, lämpöä oli vain 3 astetta. Staijattiin ja kompattiin koko saari ja nähtiin peräti 62 lajia – aika paljon näin maaliskuussa. Merellä/muuttavana havaittiin mm. 8 laulujoutsenta, 13 metsähanhea, 6 merihanhea, 2 kanadanhanhea, 3 ristisorsaa, 2 jouhisorsaa, 2 harmaasorsaa, 6 mustalintua, 8 ruokkia ja 27 riskilää. Muuttavia olivat myös 6 harmaahaikaraa, varpushaukka ja 8 mustavarista. Saaresta löytyi jo useita kahlaajia: 8 tylliä, lehtokurppa sekä huippuaikaiset punajalkaviklo ja meriharakka. Pikkulintuja nähtiin mm. 2 niittykirvistä, vuoden eka västäräkki, 6 peukaloista, rautiainen, jo 9 punarintaa, puukiipijä, hippiäinen, kulorastas, 2 punakylkirastasta, hemppo, 2 pulmusta, tikli ja 2 pajusirkkua. Aikamoista maaliskuun lajistoa. Iltalaivalla saareen saapuivat mm. Annika Forsten ja Antero Lindholm.

HARMAAHAIKARA TORSHOLMAN HYLYN VIERESSÄ

HARMAAHAIKARA TORSHOLMAN HYLYN VIERESSÄ

Lauantaina 21.3.2015 puhalsi kylmä ja kova pohjoistuuli, n. 14 m/s. Lämpötila oli nollassa ja taivas selkeä. Pohjoisvirtaus pysäytti lähes tyystin muuton ja tänään kirjattiin mainittavimpina 9 laulujoutsenta, 2 haapanaa, 2 naurulokkia, 3 ruokkia, 5 tylliä ja pikkulinnuista 2 niittykirvistä, 2 peukaloista, rautiainen, 8 punarintaa, punakylkirastas, puukiipijä, hemppo, 6 pulmusta ja pajusirkku. Tehtiin vähän pihansiivousta ”talven” jäljiltä…

HEMPPO VIIHTYY KYLÄTIELLÄ

HEMPPO VIIHTYY KYLÄTIELLÄ

Sunnuntaina 22.3.2015 taivas oli pääosin pilvessä, tuuli kääntyi lounaaseen ja voimistui uudelleen (14 m/s), lämpöä vain 2 astetta (yöllä 4 astetta pakkasta). Staijia ja saaren komppausta mutta linturintamalla varsin rauhallista. Nähtiin mm. laulujoutsen, merihanhi, 730 haahkaa, 162 allia, 17 ruokkia, 39 riskilää, 21 naurulokkia, 5 tylliä ja muuttava kurki. Mereltä saapui Asio, joka jäi Hamnskärille piiloon. Saaressa näkyi mm. 2 niittykirvistä, 5 peukaloista, rautiainen, 7 punarintaa, hippiäinen,  hemppo ja 6 pulmusta. Mantereelle lähti aika paljon väkeä, mm. kaikki muut lintuporukat.

ITÄRANNALLA HYÖRI TÄNÄÄN PIENI PULMUSPARVI

ITÄRANNALLA HYÖRI TÄNÄÄN PIENI PULMUSPARVI

YKSI LAULUJOUTSEN ON PITKÄÄN VIIHTYNYT SAAREN RANNOILLA

YKSI LAULUJOUTSEN ON PITKÄÄN VIIHTYNYT SAAREN RANNOILLA

 

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.