Vaihtelevaa säätä ja muuttoa

Maanantaina 30.3.2015 satoi vettä koko päivän. Tuuli oli kaakosta 10-12 m/s ja lämpöä 4 astetta. Pienet saarikävelyt tuottivat mm. jouhisorsan, 7 lehtokurppaa, 5 niittykirvistä, 6 peukaloista, 3 rautiaista, 10 punarintaa, mustavariksen ja edelleen eiliset 3 mustaleppälintua. Nokkavarpusia oli tänään 2 yksilöä. Teivosen Mika lähti mantereelle ja saareen saapuivat Outin lisäksi lintuporukkaa mm. Ilkka Laiho, Kari Vuorinen ja Kalle Lindeman.

VIHERVARPUSIA ON LIIKKEELLÄ

VIHERVARPUSIA ON LIIKKEELLÄ

Tiistaina 31.3.2015 sade loppui noin klo 9 ja loppupäivä pääosin aurinkoista. Länsituuli noin 10 m/s, heikkeni päivän mittaan. Staijia koko aamupäivä ja koko saaren kierros. Muuttavana/merellä nähtiin mm. kanadanhanhi, 2 valkoposkihanhea, 2 ristisorsaa, 4 haapanaa, 10 tavia, 43 allia, 53 mustalintua, 16 pilkkasiipeä, 10 ruokkia, yhteensä jo 3030 haahkaa, 3 harmaahaikaraa, kurki ja varpushaukka.

KURKI LEVÄHTI ORMSKÄRIN LAELLA

KURKI LEVÄHTI ORMSKÄRIN LAELLA

Saaresta löytyi mm. 3 meriharakkaa, lehtokurppa, 3 taivaanvuohta, jälleen n. 30 merisirriä Bådanilla, sarvipöllö, 14 tilheä, 3 mustavarista, 11 peukaloista, 4 rautiaista, kulorastas, laulurastas, 13 punakylkeä ja nokkavarpunen. Hotellilta löytyi taas naaraspukuinen mustaleppälintu. Mukava lintupäivä taas vaihteeksi! Saaren lajimäärä tänä vuonna näin maaliskuun lopussa on 99.

PUNARINTOJA ON JO MUUTTAVINAKIN

PUNARINTOJA ON JO MUUTTAVINAKIN

Aprillipäivänä 1.4.2015 oli puolipilvistä, ajoittain sumuakin ja heikko itä-koillistuuli, lämpöä oli vain 2 astetta. Staijia pari tuntia luotsiasemalla ja saarikierros tuottivat muuttavana/merellä mm. 70 ruokkia, 5 mustalintua, meriharakan, kevään ensimmäisen merikihun (tumma) sekä länsipuolen luodoilta 16 merisirriä. Saaressa havaittiin mm. 2 lehtokurppaa, mustavaris, kulorastas, luotokirvinen, 10 niittykirvistä, 3 rautiaista ja mustaleppälintuja 3 – komea ad koiras ja 2 naaraspukuista majakkamäellä aamulla. Muut lintuporukat lähtivät päivällä mantereelle.

SAARESSA ON VIIHTYNYT MUUTAMA MUSTAVARIS

SAARESSA ON VIIHTYNYT MUUTAMA MUSTAVARIS

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.