Jäätyminen kiivasta

Maanantaina 3.1.2011 oli Utössä lähes tyventä ja meri oli jäätynyt aika reippaasti jopa saaren eteläpuolelta, sulapaikkoja toki useita. Aamulla saatiin rankka lumikuuro mutta loppupäivä oli puolipilvinen ja sen myötä aivan upeita valoja! Staijausta ja kiertelyä kylällä ja eteläniemellä, nähtiin mm. 2 laulujoutsenta, 28 muuttavaa kyhmyjoutsenta (+ n. 20 paikallista), 17 tukkasotkaa, 8 lapasotkaa, 2 tukkakoskeloa, n. 400 telkkää ja 27 riskilää. Merikotkia nähtiin tänään 14, sarvipöllöjä jälleen 2 ja huuhkajakin taas illalla Ormskärillä. Saaressa saalisteli varpushaukka, nähtiin räkättirastas ja pari mustarastasta sekä luotsiaseman edustalla oli jälleen merisirri hakemassa sulaa rantaviivaa. Juha ja Sara lähtivät aamulla mantereelle.

lapasot
Lapasotkia pysyttelee edelleen harvoissa sulapaikoissa

riskil
Talvipukuisia riskilöitä on näkynyt yllättävänkin paljon

Tiistaina 4.1.2011 lähdettiin Outin kanssa klo 13 kohti Turkua, myös Laaksosen Juha perheineen palasi mantereelle. Aamupäivällä oli heikkoa itätuulta, 4 pakkasastetta ja taivas pilvessä – ja taas lumisadetta, välillä reipastakin. Ennen laivan lähtöä havaittiin mm. 5 laulujoutsenta, 3 pilkkasiipeä, 5 riskilää, 3 tukkakoskeloa, 5 tukkasotkaa, 9 lapasotkaa, sarvipöllö, 2 räkättiä ja mustarastas. Jäätä yhä enemmän.. Laivamatkalla yhtenäisten jääkenttien läpi havaittiin 9 merikotkaa, 3 laulujoutsenta ja muutama huonokuntoisen näköinen kyhmyjoutsen. Jurmossa ei näkynyt missään enää avovettä. Turkuun saavuttiin klo 20 maissa taas hienon vuodenvaihteen jälkeen.

koppeloita
Lintuharrastajia ja muita luontoihmisiä viihtyy saaristossa

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.