Sadetta, lintujakin

Maanantaina 11.5.2015 oli aamu pilvipoutainen, myöhemmin auringonporotusta ja 10 astetta lämpöä. Luoteistuuli kääntyi lounaaseen ja heikkeni 5-6 m/s. Aamulla staijia plus myöhemmin saarikierros ja nähtiin mm. 2 kuikkaa, 4 Gaviaa, 148 allia, 11 ruokkia, 2 nuolihaukkaa, 25 pikkukuovia, 2 suosirriä ja itäniityllä lenteli 2 suopöllöä.

SUOPÖLLÖ ITÄNIITYN PÄÄLLÄ

SUOPÖLLÖ ITÄNIITYN PÄÄLLÄ

Pikkulintuja oli aiempia päiviä vähemmän, mainittavimmat olivat 5 satakieltä, pensassirkkalintu, koiras pikkusieppo, 2 naaraspukuista mustaleppälintua ja edelleen koiras mustapäätasku, viimemainittu itäniityn alueella pitkin päivää. Veijalaiset lähtivät mantereelle ja saareen saapui iltapäivällä yli 10 uutta lintuihmistä, mm. Laiho, Sällylä ja Laaksonen sekä kuvaajat Jouni Lehtola ja Make Suomela.

MUSTAPÄÄKERTTUJA ON NYT RUNSAASTI

MUSTAPÄÄKERTTUJA ON NYT RUNSAASTI

Tiistaina 12.5.2015 oli sateista, aamulla myös ukkosta. Aluksi lounaistuulta 12 m/s, myöhemmin 7 m/s. Runsaan tunnin staiji plus saarikomppausta. Merellä nähtiin mm. kuikka, 28 mustalintua, 22 pilkkasiipeä, 14 allia, 10 ruokkia, harmaahaikara ja tuulihaukka eli kovin hiljaista. Saaressa oli kuitenkin kohtuullisesti pikkulintuja, lähinnä hernekerttuja, leppälintuja ja pajulintuja. Muista mainittakoon 6 pikkusieppoa, 2 peltosirkkua, 4 mustaleppälintua (2k, 2n-p), 4 sinirintaa, 4 satakieltä ja hautausmaan ympäristössä edelleen koiras mustapäätasku.

MUSTAPÄÄTASKU UTÖN KÄVIJÖILLE TUTUSSA MAISEMASSA

MUSTAPÄÄTASKU UTÖN KÄVIJÖILLE TUTUSSA MAISEMASSA

Päivällä löysin saunamme luota erikoisen näköisen häkellyttävän  kirkkaankeltaisen ja valkeasiipisen fyllarin (ilmeinen sirittäjä), joka myöhemmin löytyi uudelleen hautausmaan luota. Muutaman huonohkon kuvan ehdin eka tilanteessa ottaa…

OMITUISEN VÄRINEN FYLLARI MEIDÄN SAUNAPIHLAJASSA

OMITUISEN VÄRINEN FYLLARI MEIDÄN SAUNAPIHLAJASSA

Keskiviikko 13.5.2015 oli jälleen pääosin sadepäivä, päivällä sentään pari tuntia lähes satamatta. Lounaistuuli puhalsi kovaa, 12-14 m/s. Saaren komppausta minkä sateelta ehti.  Mainittavimmat havainnot olivat nuolihaukka, 4 punakuiria, 4 satakieltä, pikkusieppo sekä edelleen hautausmaan lähellä viihtynyt koiras mustapäätasku. Itärannalta löytyi jo osin kesäpukuun vaihtanut myöhäinen merisirri, ahkerasti ruokailemasta. Halminen, Suomela ja Lehtola lähtivät päivällä mantereelle.

JO OSIN KESÄPUKUINEN MERISIRRI LÖYTYI ITÄRANNALTA

JO OSIN KESÄPUKUINEN MERISIRRI LÖYTYI ITÄRANNALTA

TÄMÄ HAAHKA ON LÖYTÄNYT TURVALLISEN TUNTUISEN PESÄPAIKAN, SATEELTAKIN SUOJASSA

TÄMÄ HAAHKA ON LÖYTÄNYT TURVALLISEN TUNTUISEN PESÄPAIKAN, SATEELTAKIN SUOJASSA

SINIRINTOJEN MUUTTO ON KÄYNNISSÄ

SINIRINTOJEN MUUTTO ON KÄYNNISSÄ

 

 

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.