Hukkareissu

Torstaina 10.3.2011 lähdimme toiveikkaana Outin kanssa kohti Utötä, Nauvossa tuttu kauppa ja kahvikuppi, ja Pärnäisten rannassa tuttu m/s Eivor. Väkeäkin tuli melko lailla vaikka jo rannassa varoiteltiin, että pari päivää jatkunut kova lounaistuuli on pakannut Utön ja Jurmon alueen niin täyteen ahtojäätä että perille pääsy on kyseenalaista. Näin sitten kävikin – Vidskärin selällä matka tyssäsi jäihin ja oli käännyttävä takaisin Pärnäisiin. Harmillinen tunne, varsinkin kun Varesvuon Markus ilmoitti Utöstä mm. kevään eka lehtokurpasta, kiuruista, mustavariksesta, töyhtöhyypistä jne. Matkalla näimme itse ”vain” 6 merikotkaa ja joitakin meri-, harmaa- ja kalalokkeja. Takaisin Turkuun saavuimme klo 20 aikaan. No, mahdollisimman pian vaan uudelleen.

meko_1
Merikotkat päivystivät laivaväylän ja ahtojään reunoilla

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.