Kesälämpöä ulkomerellä

Torstaina 2.7.2015 oli aika palata kotikulmille Utöhön. Päivä oli aurinkoinen ja kesän toistaiseksi lämpimin täällä ulkomerellä (20 astetta), nyt heikkoa etelätuulta. Ihmisiä oli paljon liikkeellä – jonoa lossilla, ruuhkaa Nauvon kirkonkylällä (sain sentään kahvit…) ja aika lailla väkeä Eivorillakin. Matka sujui leppoisasti, tosin ilman mainittavia lintuhavaintoja. Utöhön saavuttiin klo 18 aikoihin, tavarat kotiin ja ilta kuluikin järjestelyhommissa ja postin purkamisessa.

UTÖSSÄ PESII KOLME PARIA KARIKUKKOJA

UTÖSSÄ PESII KOLME PARIA KARIKUKKOJA

Perjantaina 3.7.2015 jatkui auringonpaahde ja lämpötila nousi 21 asteeseen. Onneksi reipas lounaistuuli (12 m/s) viilensi ja varsinkin varjossa oli ihan mukavaa. Ruohonleikkuuta ja parin tunnin kierros itäpäässä. Kasvillisuus rehottaa ja vesi on melko ylhäällä – lintuja on hankala havaita mutta muuttokahlaajia näkyi sentään 2 valkovikloa, suokukko, 2 töyhtöhyyppää ja pikkukuovi. Pihamme yli lensi aamulla turkinkyyhky, ehkä kesäkuinen yksilö on edelleen paikalla. Iltalaivalla saapui Outi saareen sekä mm. Tapio Kaisla ja Marko Dahlman.

PIKKUKUOVIEN MUUTTO ON KÄYNNISSÄ

PIKKUKUOVIEN MUUTTO ON KÄYNNISSÄ

Lauantaina 4.7.2015 oli edelleen aurinkoista ja lämmintäkin (jopa hetken 22 astetta), tuuli kääntyi lounaasta luoteeseen ja heikkeni vähän (5 m/s). Staijia aamulla pari tuntia luotsiasemalla ja kevyttä saaren komppausta. Nähtiin mm. 9 ruokkia, 22 mustalintua, 3 suosirriä, pikkukuovi, 2 töyhtöhyyppää ja nuolihaukka. Saaressa oli mm. 3 pikkukäpylintua, 2 urpiaista, 2 luotokirvistä ja vielä innokkaasti laulava luhtakerttunen.

LAPINTIIROILLA EN OLE VIELÄ NÄHNYT YHTÄÄN LENTOPOIKASTA

LAPINTIIROILLA EN OLE VIELÄ NÄHNYT YHTÄÄN LENTOPOIKASTA

Sunnuntaina 5.7.2015 satoi aamulla muutama pisara vettä mutta pääosa päivästä oli taas pilvetöntä auringonpaistetta. Heikko (4-5 m/s) luoteistuuli ja +21 astetta tekivät päivästä lämpimän. Aamulla staijailin runsaan tunnin luotsiasemalla, vähän kiertelyä saaressa ja iltapäivällä teimme Outin kanssa parin tunnin veneretken Bokullaan (maihin) ja Bokulla Örenille. Utössä näkyi mm. 16 ruokkia, 11 mustalintua, valkoviklo, liro ja koiras kirjokerttu jalkapallokentän reunapensaissa. Laulavina olivat vielä mm. satakieli, mustapääkerttu ja punavarpunen. Bokulla Örenillä hyöri 2 vanhaa pikkutiiraa (pesiviä?) ja lenteli 3 nuorta ristisorsaa sekä 2 valkovikloa. Bokullalla näimme 3 pikkukuovia, 2 valkovikloa ja luotokirvisen. Mukava päivä! Kaisla ja Dahlman lähtivät päivällä mantereelle.

KAUKAA OTETTU KUVA PÄIVÄN TOISESTA PIKKUTIIRASTA

KAUKAA OTETTU KUVA PÄIVÄN TOISESTA PIKKUTIIRASTA

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.