Kahlaajamuuton alkua

Maanantaina 6.7.2015 pidettiin välillä pihanhoitopäivä eikä liikuttu juurikaan saaressa. Aamustaijinkin jätin väliin ja mainittavia lintuhavaintoja ei nyt syntynyt. Päivä oli aurinkoinen kunnes iltapäivällä lounaasta saapui sadealue runsaine vesisateineen. Satamassa on edelleen kovin niukasti veneturisteja.

KESÄISTÄ UTÖTÄ (Kuva: Outi Sarjakoski)

KESÄISTÄ UTÖTÄ (Kuva: Outi Sarjakoski)

Tiistain 7.7.2015 vastaisena yönä satoi runsaasti vettä ja tuuli kääntyi länteen voimistuen 15 m/s. Viileää ja pilvistä. Aamulla vähän staijia majakan suojassa ja päivällä tehtiin itäosan kierros. Sade oli tuonut itärannalle muuttokahlaajia – nähtiin 2 pikkukuovia, 3 valkovikloa, 4 liroa, 3 töyhtöhyyppää, 45 suosirriä, syksyn ensimmäinen adkuovisirri ja lapinsirri. Merellä lenteli mm. 7 ruokkia.

VANHOJA SUOSIRREJÄ MATKAA NYT ETELÄÄN

VANHOJA SUOSIRREJÄ MATKAA NYT ETELÄÄN

Keskiviikkona 8.7.2015 epävakainen sää jatkui. Sadetta, varsinkin iltapäivällä ja illalla, mutta etelätuuli oli heikko. Viileää. Staijia aamulla runsas tunti luotsiasemalla ja taas päivällä itäosan komppaus. Merellä näkyi 12 ruokkia ja Kesnäsissä on onnistunut merihanhen pesintä – 2ad3 pull. Muuttokahlaajia oli itäosassa nyt 48 suosirriä, kuovisirri (eri kuin eilen), 3 pikkukuovia, 2 valkovikloa, 3 liroa ja 2 töyhtöhyyppää. Luhtakerttunen nähtiin itärannalla.

ENSIMMÄISET KUOVISIRRIT SAAPUIVAT

ENSIMMÄISET KUOVISIRRIT SAAPUIVAT

LAPINSIRRIKIN EHTI JO UTÖHÖN

LAPINSIRRIKIN EHTI JO UTÖHÖN

 

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.