Kirjekyyhky ja lisää kahlaajia

Maanantaina 27.7.2015 oli kova lounaistuuli – aamulla ja aamupäivällä 14-18 m/s, illalla heikkeni n. 10 m/s. Aamu oli pilvinen ja tihkusateinen, iltapäivällä selkeni ja lämpeni 17 asteeseen. Lintuja tuli katsottua lähinnä vain itärannalla, jossa kahlaajat ovat nyt reippaasti vähentyneet. Tänään paikalla oli vain 60 suosirriä, kuovisirri, isosirri, liro ja mustaviklo. Kylällä näkyi mm. 2 tuulihaukkaa ja 2 käpytikkaa. Saarnion Japi ja Tarja lähtivät iltapäivällä mantereelle.

VANHOJA ISOSIRREJÄ NÄKYY VIELÄ

VANHOJA ISOSIRREJÄ NÄKYY VIELÄ

Tiistaina 28.7.2015 oli vaihteeksi vähän kesäisempi päivä – viileä kylläkin. Tuuli oli etelästä, myöhemmin idästä 5-6 m/s ja pilvipoutainen sää. Aamulla runsaan tunnin staiji luotsiasemalla ja myöhemmin itäosan ja kylän komppausta. Havaintoja taas vähän enemmän – merellä/muuttavana mm. 7 harmaahaikaraa, 19 ruokkia, 34 mustalintua, räyskä ja muuttokahlaajia hienosti yhteensä 392 meriharakkaa (suurin parvi 65), pikkutylli, 6 isosirriä, 90 suosirriä, jänkäsirriäinen, 4 taivaanvuohta, 2 mustavikloa, 6 valkovikloa, metsäviklo, 4 liroa, 3 tundrakurmitsaa, 3 punakuiria, 32 pikkukuovia. Saaressa nähtiin myös 2 tuulihaukkaa, 3 käpytikkaa ja 3 luhtakanaa (1ad,2juv). Hyvärisen Ismo ja Sari saapuivat saareen.

SUOSIRRI NAPPASI RUUAKSI KOLMIPIIKIN

SUOSIRRI NAPPASI RUUAKSI KOLMIPIIKIN

Keskiviikkona 29.7.2015 oli kaunis kesäpäivä – puolipilvistä, heikkoa itätuulta ja lämpöä 18 astetta. Staijattiin aamulla luotsiasemalla vajaa 2 tuntia, lisäksi kierrettiin likimain koko saari. Havaittiin mm. 32 ruokkia, 18 mustalintua, 2 käkeä, törmäpääsky, 2 tuulihaukkaa, 15 käpytikkaa, kirjokerttu, luhtakerttunen, aikainen pensastasku ja vuoden ensimmäinen kesykyyhky (kirjekyyhky), jolla toisessa jalassa värirengas ja toisessa S-alkuinen numerosarja ja vuosiluku 2012.

VUODEN EKA KIRJEKYYHKY PUTOSI SAAREEN

VUODEN EKA KIRJEKYYHKY PUTOSI SAAREEN

Muuttokahlaajia nähtiin 17 pikkukuovia, punakuiri, 45 meriharakkaa, 9 valkovikloa, 2 mustavikloa, 14 liroa, 3 tundrakurmitsaa, 4 taivaanvuohta, pikkutylli, töyhtöhyyppä, 90 suosirriä, 2 kuovisirriä ja jälleen adpulmussirri, joka nyt viihtyi koko aamun luotsiaseman edustan luodoilla. Satamassa vaihteeksi paljon veneitä.

VIELÄ NÄKYY VANHOJA MUSTAVIKLOJAKIN

VIELÄ NÄKYY VANHOJA MUSTAVIKLOJAKIN

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.