Vieraita ja muutama lintukin

Torstaina 30.7.2015 oli ajoittain vesisateista, välillä aurinkoakin. Lounaistuuli voimistui 10 m/s. Aamulla lyhyt staiji sateiden välissä, myöhemmin kierrettiin koko saari eteläniemeä lukuun ottamatta. Lintuja havaittiin mm. harmaahaikara, 2 mustalintua, tuulihaukka, 2 nuorta luhtakanaa, 2 käkeä, 2 törmäpääskyä, syksyn eka keltavästäräkki ja 260 kottaraista. Itärannalla oli tukkakoskelonaaraalla 14 aivan pientä poikasta. Muuttokahlaajia nähtiin 16 pikkukuovia, 3 punakuiria, 110 suosirriä, 2 kuovisirriä, jälleen pulmussirri itärannalla, 2 metsävikloa, 2 mustavikloa, 14 liroa, 6 valkovikloa ja tundrakurmitsa. Varesvuon Markus saapui illalla saareen.

ITÄRANNALLA ON VAIHTELEVASTI KAHLAAJIA, TÄSSÄ VALKOVIKLO, SUOSIRREJÄ JA LAPINSIRRI

ITÄRANNALLA ON VAIHTELEVASTI KAHLAAJIA, TÄSSÄ VALKOVIKLO, SUOSIRREJÄ JA LAPINSIRRI

Perjantaina 31.7.2015 oli aamulla vähän sateista, myöhemmin puolipilvistä. Luoteistuuli (10 m/s) heikkeni illaksi. Lintuhommat jäivät tänään vähille sillä meille saapui iltapäivällä vieraita – ensin Sara ja Juha purjeveneellään ja illalla vielä Lotta ja Vesa m/s Eivorilla. Muuttokahlaajia oli tänään 140 meriharakkaa, 2 kuovisirriä, 80 suosirriä, 2 punakuiria, 16 pikkukuovia, 11 metsävikloa ja mustaviklo, lisäksi näkyi mm. käki, 8 käpytikkaa ja 2 tuulihaukkaa.

KÄENPIIKOJA ON EDELLEEN JOKUNEN SAARESSA

KÄENPIIKOJA ON EDELLEEN JOKUNEN SAARESSA

Lauantaina 1.8.2015 oli aurinkoista ja melko lämmintä, länsituuli puhalsi enimmillään 10 m/s. Staijia aamulla luotsiasemalla 1.5 tuntia, muuten päivä oli pitkälti vieraiden kanssa kesäpäivän viettoa. Toki saaressa kierreltiinkin. Havaintoja olivat mm. 26 ruokkia, 4 mustalintua, 3 harmaahaikaraa, varpushaukka, 2 luhtakerttusta ja muuttokahlaajia mm. 60 suosirriä, 2 kuovisirriä, punakuiri, 4 pikkukuovia, isokuovi ja 4 valkovikloa. Hyväriset lähtivät tänään jatkamaan matkaa kohti Aspötä.

LIKIMAIN TÄYSIKUU NOUSI HIENOSTI KAPPELIN TAKAA

LIKIMAIN TÄYSIKUU NOUSI HIENOSTI KAPPELIN TAKAA

Sunnuntaina 2.8.2015 oli edelleen pääosin aurinkoista ja lounaistuulista (8 m/s). Aamulla tunnin staiji luotsiasemalla, muuten päivä kului vielä vieraiden seurassa ja, vieraiden lähdettyä iltapäivällä kohti mannerta, otettiin Outin kanssa loppupäivä rennosti kotikulmilla. Itärannalla ei tullut tänään lainkaan käytyä. Havaintoja olivat mm. 3 ruokkia, varpushaukka, syksyn eka nuori ruskosuohaukka, 3 suosirriä, 3 valkovikloa, liro, 3 pikkukuovia ja törmäpääsky.

LIRO ON TAVANOMAINEN NÄKY

LIRO ON TAVANOMAINEN NÄKY

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.