Syksyn merkkejä

Maanantaina 24.8.2015 lähdimme Outin kanssa takaisin Utöhön. Korkeapaine jatkui edelleen – aurinkoa, lämpöä ja itätuulta. Nauvossa kahvittelua ja kaupassakin käytiin, m/s Eivorille kertyi yllättävän paljon väkeä. Matka sujui leppoisasti – lintuja 3 tuulihaukkaa ja pari merikotkaa. Laivalla oli lintuja katsomassa mm. Jorma Hannu. Utöhön saavuttiin klo 16 ja illalla tehtiin pieni kävely – nähtiin mm. 3 varpushaukkaa, tuulihaukka ja omalla pihalla pörräsi etelänpäiväkiitäjä. Saaresta lähtivät Varesvuon Markus ja Minna sekä Koistisen Jarmo, paikalla oli lintumiehistä Holvitien Mikko.

VARPUSHAUKKOJA ON RUNSAASTI LIIKKEELLÄ

VARPUSHAUKKOJA ON RUNSAASTI LIIKKEELLÄ

Tiistaina 25.8.2015 oli vielä lämmin (22 astetta) ja pääosin aurinkoinen kesäpäivä mutta itätuuli puhalsi jo 11-13 m/s ja illalla lounaasta alkoi levitä paksua pilveä. Staijia tunnin verran luotsiasemalla ja etelä- ja itäosien kierros tehtiin. Iltapäivä tehtiin kotihommia, mm. ikkunapuitteiden käsittelyä ja nurmikon leikkuuta. Mainittavimmat havainnot olivat harmaahaikara, merikihu, 9 varpushaukkaa, 5 tuulihaukkaa, valkoviklo, 3 liroa, 2 tylliä, n. 20 keltavästäräkkiä, 3 pensastaskua ja syksyn merkkinä n. 45 räkättirastasta. Illansuussa näkyi taas etelänpäiväkiitäjiä pihalla, nyt 2 yksilöä.

ETELÄNPÄIVÄKIITÄJÄT OVAT AINA YHTÄ HIENOJA

ETELÄNPÄIVÄKIITÄJÄT OVAT AINA YHTÄ HIENOJA

Keskiviikkona 26.8.2015 saapui vihdoin aamuyöllä vesisade, joka loppui jo klo 8. Myöhemmin puolipilvistä ja reipasta (12 m/s) lounaistuulta. Kierrettiin itäosia ja kyläaluetta, iltapäivällä taas kotona maalaushommia. Havaintoja kertyi mm. 2 merikihua, 17 varpushaukkaa, 4 tuulihaukkaa, hiirihaukka, käki, törmäpääsky, 2 töyhtöhyyppää, 2 tylliä, rantasipi, 2 liroa ja kapustarinta. Yöllinen sade oli tiputtanut saareen jonkin verran hyönteissyöjiä – lähinnä pajulintuja, leppälintuja ja harmaasieppoja.

VÄSTÄRÄKKEJÄ JA KELTAVÄSTÄRÄKKEJÄ ON MUUTOLLA PIKKU PARVISSA

VÄSTÄRÄKKEJÄ JA KELTAVÄSTÄRÄKKEJÄ ON MUUTOLLA PIKKU PARVISSA

Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.