Kuusitiaisia ja ohilentänyt jallu

Maanantaina 31.8.2015 tuuli heikkeni mutta muutto ei siltikään piristynyt. Päivä oli aurinkoinen ja lämmin (19 astetta), lounaistuulta 4 m/s. Aamulla tunnin staiji luotsiasemalla ja aamupäivällä käytiin veneretkellä Alunskärillä, iltapäivällä Outi lähti töihin mantereelle. Havaintoja tänään olivat mm. haapana 49, jouhisorsa 4, merikihu, 3 tylliä, 5 varpushaukkaa, 3 tuulihaukkaa, 3 uuttukyyhkyä ja ainakin 24 kuusitiaista.

ALUNSKÄRISSÄ ON HYVÄ SATAMA

ALUNSKÄRISSÄ ON HYVÄ SATAMA

Kuusitinttien vaellus piristyy hiljalleen ja jopa puuttomalla Alunskärillä, avomeren keskellä, hyöri 8 kuusitiaisen parvi. Utössä näkyi tänään jälleen 2 etelänpäiväkiitäjää, toinen pihallamme. Elokuu oli lintujen kannalta vaisun hiljainen kuukausi, ehkä syyskuukaudet ovat sitten ”tuottoisampia”. Vuoden lajimäärä saaressa on nyt elokuun lopussa 202 lajia.

KUUSITIAISET RUOKAILIVAT SAMMALEELLA KUN PUITA EI ULKOLUODOILLA OLE

KUUSITIAISET RUOKAILIVAT JÄKÄLÄLLÄ KUN PUITA EI ULKOLUODOILLA OLE

Tiistaina 1.9.2015 lounaasta saapui sadetta mutta aamulla ja iltapäivällä pilvipoutaa. Tuuli oli itäkaakosta 7 m/s. Aamulla tunti luotsiasemalla ja myöhemmin pitkät ajat staijia mantereen suuntaan. Näkyi mm. 3 kuikkaa, 14 mustalintua, mehiläishaukka, 10 varpushaukkaa, 7 tuulihaukkaa, ampuhaukka, 2 käkeä, 6 suosirriä ja 7 kuusitiaista. Päivän laji oli jalohaikara, joka muutti iltapäivällä matalalla saunalahden ja itäniityn yli itään, linnun näkivät Brita sekä minulle tuntematon paimiolaispariskunta, joka sai linnusta kuviakin. Itse olin samalla hetkellä staijaamassa satamalahden ja Ormin suuntaan joten ”jallu” meni selkäni takaa eli majakan takaa – ja tieto tuli liian myöhään. Illansuussa Patteriniemen tykkipaikan reunalla istuskeli huuhkaja, hiipuvassa valossa sain siitä verkkoaidan läpi jonkun kuvankin ja etelänpäiväkiitäjäkin lenteli jälleen pihalla.

HUUHKAJA PATTERIMÄELLÄ ILLANSUUSSA

HUUHKAJA PATTERIMÄELLÄ ILLANSUUSSA

Keskiviikkona 2.9.2015 piti lähteä joksikin aikaa mantereelle. Lounaasta saapunut sadealue piiskasi vettä koko päivän ja itätuuli oli kova 15-16 m/s, ilma viilentynyt. Sateen takia lintujen katsominen jäi väliin, 3 tuulihaukkaa ja 2 varpushaukkaa näkyi ikkunasta. Laivamatkalla ei tällä kertaa oikein kannella viihtynyt.

OUTI KUVASI MEDUUSOITA MEIDÄN LAITURILTA

OUTI KUVASI MEDUUSOITA MEIDÄN LAITURILTA

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.