Kauniita lokakuun päiviä

Maanantai 12.10.2015 oli melkein ”kesäinen” päivä – 10 astetta lämpöä, aurinkoa ja hyvin heikko länsituuli. Vähän staijia ja enemmän komppausta tuottivat muuttavana mm. 2 härkälintua, silkkiuikun, 12 kuikkaa, 81 Gaviaa, 4 mustalintua, 2 varpushaukkaa ja sinisuohaukan. Luotsiaseman edustalla ui 2 lapasotkaa ja itärannalla oli jälleen luhtakana. Saaresta löytyi myös mm. jänkäkurppa, 2 pikkutikkaa, 5 kangaskiurua, 2 pikkusieppoa, 10 tiltalttia, haarapääsky, 70 punarintaa, 40 mustarastasta, 90 kulorastasta, mustapääkerttu, 8 tikliä ja 2 isolepinkäistä.

KANGASKIURU TANKKAA MUUTTOMATKAN LOMASSA

KANGASKIURU TANKKAA MUUTTOMATKAN LOMASSA

Kuusiston Kimmo näki Ormskärillä hetken ajan sepelrastaan ja Varesvuon Markus löysi venereissullaan Gropskärin rannasta virtavästäräkin! Huuhkaja istuskeli taas illalla Kobbanilla. Mantereelle lähtivät mm. Meriläisen Tuomas ja Jouni Lehtola ja saareen saapuivat ainakin Jukka Vilen, Ilkka Vatanen, Rami Metsäranta, Jukka Rannikko, Aleksanteri Mikkola, Seppo Sandell, Leena Laitinen ja Jorma Knaapi.

MUUTAMA KÄPYTIKKA NÄKYY PÄIVITTÄIN, USEIMMAT NUORIA LINTUJA

MUUTAMA KÄPYTIKKA NÄKYY PÄIVITTÄIN, USEIMMAT NUORIA LINTUJA

Tiistaina 13.10.2015 oli jälleen mukava retkisää – tyventä koko päivän, pilvistä ja lämpöä 10 astetta. Staijia ja koko saaren kierros tuottivat mm. härkälinnun, silkkiuikun, 11 Gaviaa, 2 ruokkia, sinisuohaukan, luhtakanan, 2 pikkutikkaa, harmaahaikaran, 4 taivaanvuohta ja noin 100 tilheä. Pikkulintupuolta oli mm. 100 punarintaa, luotokirvinen, pikkusieppo, 5 tiltalttia, 16 puukiipijää, 2 isolepinkäistä, 3 kangaskiurua, 5 tikliä, kivitasku, 2 haarapääskyä ja 6 pikkuvarpusta. Tein veneellämme ulkomerikierroksen aamupäivällä, mainittavia olivat tp ruokki, lisäksi vähän alleja, riskilöitä ja harmaahylkeitä.

TALVIPUKUUN VAIHTAVA RUOKKI LÖYTYI ULKOLUODOLTA

TALVIPUKUUN VAIHTAVA RUOKKI LÖYTYI ULKOLUODOLTA

MUUTAMA HARMAAHYLJE KÖLLÖTTELI ULKOKIVILLÄ

MUUTAMA HARMAAHYLJE KÖLLÖTTELI ULKOKIVILLÄ

Keskiviikkona 14.10.2015 oli pilvetöntä, heikkoa (5 m/s) luoteistuulta ja lämpöä peräti 12 astetta. Staijia ja koko saaren komppausta. Merellä nähtiin mm. 3 kuikkaa, 2 Gaviaa, 6 mustalintua ja noin 5000 allin suurparvi ulkomerellä. Saaressa oli mm. ampuhaukka, sinisuohaukka, varpushaukka, isolepinkäinen, 3 taivaanvuohta, 3 pikkutikkaa ja yllätyksenä koulun läheltä pöntön suulta löytynyt varpuspöllö! Yllätys sillä mitään erityistä vaellusta ei liene käynnissä. Varpuspöllö siirtyi myöhemmin lammashaan isoihin leppiin. Saaren edellinen varpuspöllö oli syksyllä 2011. Pikkulinnuista mainittakoon mm. kivitasku, lapinsirkku, nokkavarpunen, pikkusieppo, 2 kangaskiurua, 7 tiltalttia ja myöhäinen ruokokerttunen. Tilhiä oli nyt jo noin 170. Varesvuon Markus ja Minna sekä Tammelinin Hannu lähtivät mantereelle.

VARPUSPÖLLÖ ILMESTYI SAAREEN!

VARPUSPÖLLÖ ILMESTYI SAAREEN!

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.