Ruisrääkkä

Lauantaina 17.10.2015 jatkui kaunis sää – Turussa yöllä pikkupakkasta mutta päivä oli pilvetön ja heikkotuulinen, lämminkin. Aamupäivällä lähdin Vikmanin Reiskan ja Järvisen Hannan kanssa Turun Rauvolaan katsomaan, josko paikalla useita päiviä ollut nuori ruisrääkkä olisi vielä kuvattavissa. Ja olihan se, kauniisti näytillä. Peloton yksilö, jota eivät häirinneet paikalla käyneet toistakymmentä lintuharrastajaa. Ruovikossa huuteli luhtakana, lähimetsikössä kimitti pikkutikka ja vanha kanahaukka lensi yli. Jatkoimme tunnin päästä matkaa Kaarinan Kuusistoon, jossa kartanonmäen suojelualueella on havaittu sekä pohjan- että valkoselkätikkoja. Haimme toista tuntia mutta saldo jäi pariin etäämpää kuuluvaan tikan koputukseen. Toisella kerralla sitten. Aamupäiväretki päätettiin maittaviin päiväkahveihin lähistön huoltoasemalla. Kiitos Reiskalle ja Hannalle taas mukavasta seurasta ja objektiivin lainasta!

ruisraakka_02_Turku_10_15

Mainittakoon vielä, että ruisrääkkä oli WP-alueella kuvaamiini lintulajeihin uusi lisäys, kuvalaji no 531. Näistä olen Suomessa kuvannut tähän mennessä 310 lajia. Jälkimmäistä lukua pystyisi toki nostamaan jos alkaisi bongata rareja kotimaassa… Enpä taida alkaa kuitenkaan.

ruisraakka_04_Turku_10_15

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.