Lämmintä loppusyksyä

Maanantaina 2.11.2015 oli puolipilvistä, kohtalaista (9-10 m/s) länsituulta ja 11 astetta lämmintä – marraskuista Föhn-ilmiötä! Staijia ja koko saaren komppausta – merellä nähtiin mm. 4 mustalintua, 3 pilkkasiipeä, riskilä, haahka ja Bådanilla jälleen
25 merisirriä. Saaressa viihtyi edelleen lyhytnokkahanhi ja kivitasku, lisäksi nähtiin mm. kanahaukka, varpushaukka, harmaahaikara, taivaanvuohi, 6 kottaraista, 6 tilheä, punarinta, rautiainen, tiltaltti, 2 punakylkirastasta, 3 tikliä, 2 kangaskiurua, 3 niittykirvistä, kiuru ja pajusirkku. Dahlmanin Marko ja Salosen Ville-Veikko lähtivät iltapäivällä mantereelle.

VIHERVARPUSIA ON OLLUT NIUKASTI KOKO SYKSYN

VIHERVARPUSIA ON OLLUT NIUKASTI KOKO SYKSYN

Tiistaina 3.11.2015 oli edelleen puolipilvistä ja poutaa, länsi-lounaistuulta 6-8 m/s ja lämpöä vielä 11 astetta. Staijia ja komppausta (ei eteläniemeä) plus tänään nostettiin veneemme talvihuoltoa varten. Merellä nähtiin mm. 145 allia, 7 mustalintua, 3 riskilää, 11 naurulokkia ja avomeren puoleisilla luodoilla 3+24+5 (=32) merisirriä. Saaressa havaittiin edelleen lyhytnokkahanhi, lisäksi mm. 3 taivaanvuohta, varpushaukka, 2 luhtakanaa ja pikkutikka. Pikkulinnuista mainittavimpia olivat lapinsirkku, 2 pulmusta, 4 niittykirvistä, 2 tikliä, rautiainen, 6 tilheä, 2 kangaskiurua ja 4 peukaloista. Illalla leiskui taas revontulia pohjoistaivaalla.

LYHYTNOKKAHANHI UIMASSA RANNASSAMME, KUVATTUNA PIHALTAMME (Kuva: Outi Sarjakoski)

LYHYTNOKKAHANHI UIMASSA RANNASSAMME, KUVATTUNA PIHALTAMME (Kuva: Outi Sarjakoski)

Keskiviikkona 4.11.2016 puhalsi lännestä 9 m/s. taivas oli lähes pilvetön ja lämpöä vielä 10 astetta. Pari tuntia staijia ja kevyttä komppausta mutta päivä kului enemmänkin venehommissa ja Juhan uuden dekkarikirjan ”avajaisissa” hotellilla. Havaintoja mereltä olivat mm. 2 kaakkuria, 2 allia, 2 mustalintua, riskilä, 2 tavia ja lounaispuolen luodoilla nyt 20+1 merisirriä. Saaressa nähtiin mm. 4 taivaanvuohta, 24 tilheä, 14 räkättiä, kuusitiainen, 2 keltasirkkua ja pikkukäpylintu. Kymmenkunta päivää Utössä viihtynyttä lyhytnokkahanhea ei tänään enää löydetty. Päivällä lähtivät mantereelle mm. Outi, Anu ja Lumiarot.

MUUTAMA KOTTARAINEN PYÖRII VIELÄ SAAREN MAISEMISSA

MUUTAMA KOTTARAINEN PYÖRII VIELÄ SAAREN MAISEMISSA

ETELÄNIEMESTÄ, KESNÄSISTÄ, LÖYTYY VIELÄ VÄHÄN PIHLAJANMARJOJA

ETELÄNIEMESTÄ, KESNÄSISTÄ, LÖYTYY VIELÄ VÄHÄN PIHLAJANMARJOJA (Kuva: Outi Sarjakoski)

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.