Sadetta ja kovia tuulia

Maanantaina 23.11.2015 oli puolipilvistä, maltillista (5-7 m/s) länsiluoteista tuulta ja lämpöä 2 astetta. Staijia vajaa kolme tuntia ja tehtiin koko saaren kierros. Merellä nähtiin mm. pilkkasiipi, 16 mustalintua, 9 allia, 2 haahkaa, 6 riskilää ja Pattskärin luodoilla yhteensä 18 merisirriä. Saaresta löytyi mm. taivaanvuohi, luhtakana oli itärannalla hetken näkyvissä, 9 kottaraista, 65 tilheä, 6 Loxiaa, 4 peukaloista, punatulkku, 7 mustarastasta, punakylkirastas, kuusitiainen ja itärannalla edelleen niittykirvinen, kiuru ja tiltaltti. Iltapäivällä saareen saapui lintureissulle Pekka Topp vaimoineen.

TILHIÄ ON YHÄ PÄIVITTÄIN

TILHIÄ ON YHÄ PÄIVITTÄIN

Tiistaina 24.11.2015 oli mukavan kaunis syyspäivä – puolipilvistä, länsituulta 6-8 m/s (voimistui illalla) ja lämpöä runsaat 6 astetta. Staijia majakalla noin kolme tuntia ja tehtiin koko saaren kierros. Muuttavana/merellä nähtiin mm. kaakkuri, 49 isokoskeloa, 2 tukkakoskeloa, 14 allia, 2 riskilää, tavi ja 26 naurulokkia. Pattskärillä näkyi 3 merisirriä ja aamulla Knivskärillä päivysti jälleen muuttohaukka. Saaresta löytyi mm. 2 tiltalttia, 2 peukaloista, rautiainen, kuusitiainen, 7 mustarastasta, 8 räkättiä, 25 tilheä, järripeippo ja 19 peippoa. Illalla lounaasta saapui kovan tuulen myötä jokunen sadepilvi.

MUSTARASTAIDEN MUUTTO ON VIELÄ SELVÄSTI KÄYNNISSÄ

MUSTARASTAIDEN MUUTTO ON VIELÄ SELVÄSTI KÄYNNISSÄ

Keskiviikkona 25.11.2015 oli vuorostaan ankea loppusyksyn päivä – pilvistä ja vesisadetta pitkin päivää, lounaistuuli oli kovaa (15-20 m/s) mutta lämpöä liki 7 astetta. Ohjelmassa oli staijia pari tuntia majakan suojassa ja itäosan sekä hotelliniemen kierros, muuten kotosalla. Nähtiin mm. 9 laulujoutsenta, 21 allia, tukkakoskelo, n. 80 kalalokkia ja itärannalla 6 merisirriä, niittykirvinen, 2 tiltalttia, kiuru ja 2 peukaloista. Muita mainittavia olivat 30 tilheä, 4 kottaraista ja 18 peippoa. Järvisen Mikko ja Vilén, Suominen ym lähtivät päivällä mantereelle.

KOTTARAISIAKIN NÄKYY VIELÄ LÄHES PÄIVITTÄIN

KOTTARAISIAKIN NÄKYY VIELÄ LÄHES PÄIVITTÄIN

Torstai 26.11.2015 oli vesisateinen, vasta iltapäivällä sade taukosi ja jopa aurinko pilkotti hetken. Tuuli oli etelästä, aluksi 12-15, myöhemmin lännestä 10 m/s. Lämpötila oli runsas 5 astetta. Iltapäivällä itärannalla retkeilyä sekä staijia majakalla, nähtiin muuttavana mm. 5 laulujoutsenta, Gavia, 3 allia, 2 naurulokkia ja 25 räkättiä. Itärannalla oli nyt 14 merisirriä sekä lisäksi edelleen 2 tiltalttia, niittykirvinen, 2 peukaloista ja taivaanvuohi. Kuusitiainen käy edelleen ruokinnallamme ja tilhiä oli tänään 20. Huomenna varhain aamulla on lähtö joksikin aikaa mantereelle, Pekka jää vielä saareen.

MERISIRREJÄ ON TÄNÄ SYKSYNÄ UTÖSSÄ TAVANOMAISTA ENEMMÄN

MERISIRREJÄ ON TÄNÄ SYKSYNÄ UTÖSSÄ TAVANOMAISTA ENEMMÄN, TÄSSÄ ITÄRANNAN KUOHUISSA TÄNÄÄN

LAULUJOUTSENIA ON MANTEREELTA TULOSSA VIELÄ PALJON

LAULUJOUTSENIA ON MANTEREELTA TULOSSA VIELÄ PALJON

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.