Tikkajahtia Turun lähistöllä

Tiistaina 1.12.2015 satoi aamulla vesikuuroja mutta päivästä tuli kauniimpi kuin ennustettiin, aurinkoakin näkyi. Päätin yrittää löytää (ja ehkä kuvata) Naantalissa pitkään viihtynyttä valkoselkätikka koirasta mutta hukkareissu tuli. Odottelin 4,5 tuntia lintua ”vakiopaikalleen” mutta ainoat tikat olivat 1-2 käpytikkaa. Ajankuluksi kuvailin vähän närhiä ja harakoita. Vilukin hiipi jo puseroon ja varpaisiin.

NAANTALIN RUOKINNALLA KÄVI PARI NÄRHEÄ

NAANTALIN RUOKINNALLA KÄVI PARI NÄRHEÄ

Keskiviikkona 2.12.2015 lähdimme Vikmanin Reiskan ja Hannan kanssa uuteen yritykseen löytää valkoselkätikka, nyt ”melko varmalta” paikalta Piikkiön Harvaluodosta. Päivä oli mukavan aurinkoinen-puolipilvinen ja tuulikin heikkoa, kaikki siis kohdallaan. Paitsi valkoselkätikat. Jukka J Nurmi liittyi Harvaluodossa seuraamme ja kuljettiinkin loppupäivä tässä tutussa porukassa. Harvaluodosta löytyi pari käpytikkaa, pari pikkutikkaa, harmaahaikara ja pulmunen, siinä saalis. Jatkettiin tikkametsästystä seuraavaksi Kaarinan Tuorlaan, jossa metsälenkki päättyi komeaan koiras pohjantikkaan, jota saimme aika lailla mielin määrin kuvata. Valo oli vähän niukka mutta ISO-lukua vaan kehiin…

KOIRAS POHJANTIKKA ON HIENO LINTU

KOIRAS POHJANTIKKA ON HIENO LINTU

Tuorlassa kahviteltiin koko porukka ja jatkettiin vielä tikkajahtia Kuusiston Kappelimäelle, jossa tunnin komppaus ei tuottanut tikkoja. Nähtiin sentään kanahaukka ja 8 laulujoutsenta. Mukava retkipäivä vaikka valkoselkätikka antaakin vielä odottaa itseään.

POHJANTIKKA LÖYSI SYÖTÄVÄÄ

POHJANTIKKA LÖYSI SYÖTÄVÄÄ

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.