Kesäfiilistä jo Utössäkin

Lauantai 18.6.2011 meni kaikenlaisessa puuhastelussa ja eilisistä avajaisista ”toipumisessa”. Rikattiin vene ja muutenkin viimeisteltiin kaikki purjehduskuntoon, illalla tehtiin lisäksi koeajo uudella sähkömoottorilla. Lintuhavainnot jäivät vähän heikoiksi mutta mainita voi mm. valkoviklon,  6 suokukkoa ja itäniityn reunalla olleen taivaanvuohen, lisäksi edelleen pari pikkukäpylintua ja raripuskassa rätissyt kirjokerttu.

Luhtakerttunen on ilmeinen pesimälaji Utössä

Sunnuntai 19.6.2011 otettiin myös rennosti, tein pari kierrosta saarella mutta päivällä satoi reippaasti n. 7 tunnin ajan. Sade tiputti itärannalle hiukan taas muuttokahlaajia: 8 liroa, 13 suokukkoa ja 3 suosirriä. Itärannalla uiskenteli myös harmaasorsanaaras ja 2 haapanaa, kylällä lauleli vielä mm. 2 luhtakerttusta ja viitakerttunen ja telttapaikan lähellä hyöri 2 kirjokerttua. Outi lähti Turkuun m/s Aspöllä ja Varesvuon Markus ja Minna Pärnäisiin m/s Eivorilla.

Suokukot muuttavat jo kiivaasti kohti etelää

Maanantaina 20.6.2011 oli minunkin lähdettävä mantereelle, näin kesällä yhteysalus lähtee klo 13. Aamulla tein runsaan kolmen tunnin kierroksen itäosassa ja jokunen lintukin toki näkyi. Kahlaajista mainittakoon 3 suosirriä, 10 suokukkoa, valkoviklo, 3 liroa ja 2 isokuovia. Kaksi kultarintaa, 2 luhtakerttusta ja kirjokerttu lauloivat ja itäniityllä oli melko ahkerasti äänessä ruisrääkkä. Yritin kuvata rääkkää ilman menestystä, kolme hyvin pikaista näköhavaintoa kylläkin kertyi. Taivaalla seilasi synkkiä sadepilviä auringon lomassa – suomalaista kesäkeliä, ihan hienoa. Laivamatkalla mantereelle tuli Nötön kohdalla viesti maallikkohavainnosta Aspöstä – silkkihaikara kylän rannassa. Olin käynyt paikalla runsas puoli tuntia aiemmin mutta tavoistani poiketen olin juuri Aspön kylän kohdalla sisällä laivassa syömässä! Muitakaan orneja ei laivalla ollut, harmi kun ei päässyt tarkistamaan havista tuoreeltaan… Turussa olin klo 19 aikoihin.

 

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.