Rastaita ja peippolintuja

Maanantaina 4.4.2016 oli kolea ja pilvinen, ajoittain sumuinenkin päivä. Itätuuli puhalsi 7-9 m/s ja lämpöä oli enimmillään 4 astetta. Staijia noin kolme tuntia ja saarikierros lukuun ottamatta eteläniemeä. Merellä hiljaista – 10 ruokkia, 3 allia, 8 mustalintua ja lounaispuolella pyöri edelleen 130 merisirriä. Milloinkahan suuntaavat Jäämerelle? Saaressa näkyi mm. 15 muuttavaa kurkea, 2 tuulihaukkaa, 2 töyhtöhyyppää, luotokirvinen, 13 rautiaista ja naaraspukuinen mustaleppälintu. Peippojen (n. 120) ja järripeippojen (n.20) meno on jo vilkasta, myös pikkurastaita on kohtuullisesti. Outi lähti iltapäivällä mantereelle ja saareen saapui Tittosen Jouni, Heikki Hiekkanen sekä ainakin 3 muuta kiikari/kameramiestä.

PIKKULINTUJEN LENTOKUVAUS ON HAASTEELLISTA, TÄSSÄ PUNARINTA

PIKKULINTUJEN LENTOKUVAUS ON HAASTEELLISTA, TÄSSÄ PUNARINTA

Tiistaina 5.4. 2016 oli pilvistä ja kaakkoistuuli puhalsi 7-9 m/s. Puolen päivän jälkeen alkoi vesisade, joka loppui illansuussa. Staijia yli kolme tuntia ja saartakin kierrettiin. Merellä/muuttavana havaittiin mm. härkälintu, 48 mustalintua, 12 allia, 34 haapanaa, 22 ruokkia, selkälokki, suopöllö, ampuhaukka, varpushaukka ja Bådanilla edelleen 130 merisirriä. Kläppskärin muuttohaukkapöntön vieressä istuskeli tänään pitkät ajat admuuttohaukka, taitaa pönttö kiinnostaa… Saaressa nähtiin mm. 2 harmaasorsaa, 2 ristisorsaa, kurki, harmaahaikara, tuulihaukka, kangaskiuru, tikli, nokkavarpunen (naaras), luotokirvinen, kevään eka kivitasku, 3 västäräkkiä, 2 isolepinkäistä, 20 rautiaista ja 2 naaraspukuista mustaleppälintua.

TÄNÄÄN NÄIN OUDON VÄRISEN KOIRASPEIPON - VALKOISET POSKET JA VALKOINEN SILMÄRENGAS!

TÄNÄÄN NÄIN OUDON VÄRISEN KOIRASPEIPON – VALKOISET POSKET JA VALKOINEN SILMÄRENGAS!

Keskiviikkona 6.4.2016 oli lähdettävä käväisemään mantereella. Päivä oli pilvinen ja utuinen, kaakkoistuulta 8-12 m/s ja lämpöä lähes 6 astetta. Staijia ja itäosan sekä kylän kierros ennen laivan lähtöä. Nähtiin mm. laulujoutsen, 2 ristisorsaa, härkälintu, silkkiuikku, 28 mustalintua, 2 allia, 11 ruokkia, harmaasorsa, 4 selkälokkia ja merikihu. Talvehtinutta merisirriparvea ei tänään löydetty, lieneekö nyt lähtenyt kohti Jäämerta..? Saarikierroksella havaittiin mm. tuulihaukka, isolepinkäinen, 2 töyhtöhyyppää ja tikli. Mantereelle lähti myös Tittosen Jouni ja saareen saapui Oivukan Mikko. Vesisateen takia ei laivamatkalta kertynyt kummempia haviksia.

TIKLI ON UTÖSSÄ VÄHÄLUKUINEN VIERAS

TIKLI ON UTÖSSÄ VÄHÄLUKUINEN VIERAS

VIHERVARPUNEN MUISTUTTAA AIKA PALJON KELTAHEMPPOA - AINAKIN SUORAAN EDESTÄ

VIHERVARPUNEN MUISTUTTAA AIKA PALJON KELTAHEMPPOA – AINAKIN SUORAAN EDESTÄ

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.