Takaisin Utöhön

Lauantaina 9.4.2016 lähdin takaisin Utöhön, Outi jäi nyt mantereelle. Aamulla satoi vettä mutta iltapäivä oli aurinkoinen. Lounaistuuli puhalsi viileästi. Nauvossa tutut kuviot kaupassa ja kahvilla, m/s Eivorille ei ilmaantunut muita lintuharrastajia ennen kuin Jurmosta kyytiin tulivat Koistinen, Teivonen, Virtanen, Vuorinen, Lindeman, Granroth, Vilen, Suominen, Kilpeläinen eli iso porukka Jurmossa päiväretkellä käyneitä. Laivamatkalla näkyi mm. naaraspukuinen mustaleppälintu Nötön satamassa, kalasääski pesällään Lohmin luona, 2 valkoposkihanhea Jurmossa ja pari ristisorsaa Bokullan lähellä. Utöhön saavuttiin klo 19.20. Saaressa oli jonkun verran lintuporukkaa, mm. Risto Vilen ja Kurt Taxell puolisoineen.

KALASÄÄSKI OLI JO PESÄLLÄÄN LOHMIN LÄHELLÄ

KALASÄÄSKI OLI JO PESÄLLÄÄN LOHMIN LÄHELLÄ

HAAHKOJA ON TASAISESTI KOKO LAIVAMATKAN PITUUDELTA

HAAHKOJA ON TASAISESTI KOKO LAIVAMATKAN PITUUDELTA

Sunnuntaina 10.4.2016 oli kaunis turistikeli. Aurinko paistoi ja tuuli oli hyvin heikkoa, iltapäivällä jonkin aikaa luoteistuulta 7 m/s. Lämpöä oli enimmillään 7 astetta. Staijattiin runsaat 4 tuntia, lisäksi saari kierrettiin. Merellä oli liikettä mutta saaressa kylmän ja kirkkaan yön jäljiltä hiljaisempaa. Merellä/muuttavana nähtiin mm. 2 kuikkaa, 2 Gaviaa, 3 härkälintua, 9 valkoposkihanhea, ristisorsa, 2 harmaasorsaa, 135 allia, 847 mustalintua, 52 pilkkasiipeä, 56 tukkakoskeloa, 8 merikihua, 100 ruokkia, 79 riskilää ja piekana.

MUUTAMA RAUTIAINEN VIELÄ MUUTTOMATKALLAAN

MUUTAMA RAUTIAINEN VIELÄ MUUTTOMATKALLAAN

Kahlaajia oli mm. isokuovi, 2 taivaanvuohta ja edelleen lounaispuolen luodoilla 65 merisirriä. Saaressa nähtiin mm. 2 käpytikkaa, 2 luotokirvistä, 150 punarintaa, 4 kivitaskua, 3 tiltalttia, 3 kuusitiaista, 2 puukiipijää ja 3 mustaleppälintua (2kv k ja 2 n-puk). Mantereelle lähtivät päivällä mm. Varesvuot, Taxellit ja Vilenit.

VASTAVALOPEUKALOINEN TÄNÄÄN

VASTAVALOPEUKALOINEN TÄNÄÄN

NÄIN PAHAA KASVAINTA EN OLE KOSKAAN ENNEN TALITIAISELLA NÄHNYT. TÄMÄ LINTU ON JUURI ILMESTYNYT JOSTAIN TÄNNE, EI OLLUT TALVELLA

NÄIN PAHAA KASVAINTA EN OLE KOSKAAN ENNEN TALITIAISELLA NÄHNYT. TÄMÄ LINTU ON JUURI ILMESTYNYT JOSTAIN TÄNNE, EI OLLUT TALVELLA. LUONTO EI AINA OLE NIIN ”KAUNISTA”…

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.