Korkeapaine tyhjensi saaren linnuista

Maanantaina 11.4.2016 jatkui pilvetön ja heikkotuulinen korkeapainesää. Yö oli kylmä ja saaresta linnut edelleen vähentyneet. Päivällä lämpöä oli 7 astetta, heikko tuuli pääosin pohjoisen suunnilta. Staijia yli 3 tuntia ja likimain koko saarikin kompattiin – nyt kuitenkin taas kerran muistutukseksi että rannoilla ei tule enää lainkaan kulkea alkavien pesintöjen ja muuttomatkallaan ruokailevien lintujen takia! Merellä ja muuttavana nähtiin tänään mm. 2 harmaasorsaa, 13 allia, 234 mustalintua, 24 pilkkasiipeä, vuoden ekat 2 mustakurkku-uikkua, 9 merikihua, 199 ruokkia ja 72 riskilää. Muuttavia olivat myös harmaahaikara, varpushaukka, kurki, 2 isokuovia ja suopöllö. Bådanilla oleskeli edelleen 90 merisirrin parvi. Saaressa näkyi mm. ristisorsa, 3 taivaanvuohta, kangaskiuru, 2 luotokirvistä, 2 tiltalttia, 2 mustavarista, 2 urpiaista ja tikli. Saaresta lähtivät iltapäivällä mantereelle Koistisen ja Granrothin porukat ja lisää tuli muutama mm. Matti Haikonen vaimonsa kanssa sekä kolme kuvaajaa Lohja-Karjaa seudulta.

KEVÄTMUUTTAVIA KÄPYTIKKOJA ON ILMESTYNYT SAAREEN PARI KAPPALETTA

KEVÄTMUUTTAVIA KÄPYTIKKOJA ON ILMESTYNYT SAAREEN PARI KAPPALETTA

Tiistaina 12.4.2016 korkeapaine pysytteli edelleen Itämeren yllä ja aurinko porotti (8 astetta) – meri oli lähes tyven, enimmillään 4 m/s vaihtelevista suunnista. Staijia aamulla pari tuntia ja sen jälkeen lähdin veneellä ulkoluodoille (Svartbådan – Hamnskärin takaluodot) kuvausreissulle pariksi tunniksi. Hylkeitä oli lähes 120 ja merisirrejä noin 40, jotka näkyivät kaukoputkella toki luotsiasemallekin. Kuviakin syntyi. Saaresta nähtiin myös 118 ruokkia, 98 mustalintua, 10 allia, 4 merikihua, 2 mustavarista ja hiirihaukka. Saaressa oli niukasti lintuja, mainita voi 2 ristisorsaa, mustakurkku-uikun, metsäviklon, varpushaukan, käpytikan ja 2 tiltalttia.

merisirri_04_Korppoo_04_16

MERISIRREJÄ JA HARMAAHYLKEITÄ VIIHTYY ULKOLUODOILLA

MERISIRREJÄ JA HARMAAHYLKEITÄ VIIHTYY ULKOLUODOILLA

Keskiviikkona 13.4.2016 jatkui sama auringonporotus ja tyven keli. Iltapäivällä virisi heikko pohjoistuuli (3-4 m/s) ja tänään lämpö kipusi jo 9 asteeseen. Punarintoja lukuun ottamatta saaressa oli kovin hiljaista. Merellä näkyi mm. kuikka, 79 ruokkia, 55 mustalintua, 6 allia, merikihu, ristisorsa ja mustakurkku-uikku – lämpöväreily alkaa jo haitata meristaijiakin. Merisirrejä ei tänään luodoilta löytynyt. Saaressa havaittiin mm. metsäviklo, isolepinkäinen, 2 käpytikkaa, tikli, tiltaltti, kuusitiainen, 2 luotokirvistä, vuoden eka metsäkirvinen ja eteläkärjessä naaraspukuinen mustaleppälintu. Haikosen Matti lähti päivällä mantereelle ja saareen saapui ainakin pari kuvaajaa lisää.

MUUTAMA TILTALTTI ON HAVAITTU

MUUTAMA TILTALTTI ON HAVAITTU

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.