Sade piristi lintumaailmaa

Torstaina 14.4.2016 puhalsi kylmä ja navakka pohjoistuuli (8-12 m/s) ja lämpötila oli auringosta huolimatta enimmillään vain 4 astetta. Aamulla staijasin yksin luotsiasemalla vajaa pari tuntia ja loppupäivän teinkin kotona tietsikkahommia – työstin kuvatilauksia, veroilmoitusta ja paria kirjoitushommaa. Tarpeellisia ovat tällaisetkin päivät. Aamulla näin sentään mm. 32 ruokkia, 4 mustalintua, merikihun ja 3 merisirriä mutta kova pohjoistuuli hyydytti muuttoa. Illalla laivan tulon aikaan hotellilla oli naaraspukuinen mustaleppälintu. Mantereelle lähtivät lohjalaiset kuvaajat ja saareen saapuivat lintureissulle mm. Antti Karppi, Harri Kullberg, Eero Honkanen ja Petri Tanner.

HAAHKOJEN KUVAAMINEN ON JÄÄNYT VÄHÄLLE TÄNÄ KEVÄÄNÄ - NO, VIELÄ EHTII

HAAHKOJEN KUVAAMINEN ON JÄÄNYT VÄHÄLLE TÄNÄ KEVÄÄNÄ – NO, VIELÄ EHTII

Perjantaina 15.4.2016 tuuli kääntyi lännen kautta lounaaseen ja voimistui aamun 4 m/s illan 10 m/s. Aamulla satoi hetken lunta (!), iltapäivä ja ilta olivat aurinkoisia. Lämpötila oli enimmillään 7 astetta. Staijia pari tuntia ja koko saari kierrettiin. Merellä/muuttavana nähtiin mm. 2 tuulihaukkaa, harmaahaikara, 141 mustalintua, 12 allia, 74 ruokkia, 2 merikihua ja yhteensä 78 isokuovia (3a). Saaressa nähtiin mm. ristisorsa, 2 harmaasorsaa, vuoden eka sarvipöllö, taivaanvuohi, 6 käpytikkaa, luotokirvinen, punatulkku, 3 kuusitiaista, kulorastas, nokkavarpunen ja 2 naaraspukuista (toinen ilm 2kv koiras) mustaleppälintua. Aamupäivällä löysin koulun pohjoispuolen kalliolta kevään ensimmäisen sepelrastaan – naaraspukuinen lintu, joka katosi lentäen Patteriniemelle.

VUODEN EKA SARVIPÖLLÖ OLI KUVAUKSELLINEN

VUODEN EKA SARVIPÖLLÖ OLI KUVAUKSELLINEN

Lauantaina 16.4.2016 tuuli etelästä 7-8 m/s ja aurinko paistoi kunnes iltapäivällä lounaasta saapui saderintama. Staijia aamulla pari tuntia ja saartakin tuli vähän kierrettyä. Merellä näkyi mm. kuikka, kaakkuri, 2 pilkkasiipeä, 178 mustalintua, 25 allia, 58 ruokkia, merikihu ja isokuovi. Saaressa nähtiin mm. ristisorsa, sarvipöllö, 5 tiltalttia, kulorastas, 2 punatulkkua, 2 kuusitiaista, kevään eka käenpiika ja 3 mustaleppälintua (1 naaras ja 2 2kv koirasta). Saaressa oli tosi paljon turisteja, yhä edelleen pitkin rantojakin, ja linnut rauhattomia…Illalla saareen saapui muutama lintuharrastaja lisää, mm. Riku ja Päivi Lumiaro.

ISOKUOVEJA MUUTTI RUNSAASTI KOKO ETELÄ-SUOMESSA, SAIMME NIISTÄ MUUTAMAN PARVEN

ISOKUOVEJA MUUTTI PERJANTAINA RUNSAASTI KOKO ETELÄ-SUOMESSA, SAIMME NIISTÄ MUUTAMAN PARVEN UTÖHÖNKIN

Sunnuntaina 17.4.2016 lounaasta saapui reipas vesisade, joka hiljeni aamupäivällä. Saaren valtasi kuitenkin heti tiheä sumu, joka hellitti vasta illansuussa – jolloin alkoi uudelleen vesisade. Tuuli oli heikkoa, etelästä. Yöllinen sade oli tuonut runsaasti lisää lintuja, mm. punarintoja oli n. 160 ja pikkurastaitakin muutama sata. Saarikomppaus tuotti myös mm. ristisorsan, metsäviklon, isokuovin, lehtokurpan, tuulihaukan, ruskosuohaukan, 2 tiltalttia, koiras nokkavarpusen ja punatulkun. Keväälle uusia lajeja olivat koiras mustapääkerttu ja koiras leppälintu. Kyläalueella oli naaraspukuinen mustaleppälintu ja koiras sepelrastas, joka näyttäytyi kahteen otteeseen – molemmilla kerroilla pikaisesti. Mantereelle lähti tänään paljon väkeä, lintuporukoista mm. Karppi, Kullberg, Honkanen ja Tanner.

KEVÄÄN EKA MUSTAPÄÄKERTTU LÖYTYI SAUNAMME NURKALTA

KEVÄÄN EKA MUSTAPÄÄKERTTU LÖYTYI SAUNAMME NURKALTA

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.