Mantereelle ym

Maanantaina 18.4.2016 lähdin pistäytymään mantereella asioita hoitamassa. Aamu oli pilvinen mutta pian selkeni, länsituuli puhalsi 10 m/s. Vajaan tunnin staiji majakalla ja kylän sekä itäosan kierros ennen laivan lähtöä tuottivat mm. 15 tundrahanhea (1a), 3 ruokkia, 13 mustalintua, sinisuohaukan, tuulihaukan ja varpushaukan. Saaressa näin mm. 3 ristisorsaa ja 3 mustaleppälintua (ad koiras ja 2 naarasta). Saareen saapui lintureissulle mm. Timo ja Pirkko Koskinen.

VANHA KOIRAS MUSTALEPPÄLINTU ON UPEA LINTU

VANHA KOIRAS MUSTALEPPÄLINTU ON UPEA LINTU

Tiedoksi myös, että kymmenen Utö-vuoden jälkeen olen päättänyt, että itse en enää tee Utöstä koontihavaintoja Tiiraan päivän lajeista ja lukumääristä. Kun saaressa käy paljon lintuharrastajia ja -porukoita niin en halua/jaksa (enää) viettää lähes kaikkia iltoja puhelimessa kyselläkseni mitä ja kuinka monta yksilöä kukakin on nähnyt. Keskityn mieluummin vaikkapa päivän lintukuvieni työstämiseen. Toki voin jatkossakin laittaa omia haviksiani Tiiraan kuten tietysti jokainen muukin voi tehdä. Näin myös vastuu kirjattavien lajien ja lukumäärien oikeellisuudesta kohdistuu juuri siihen havainnoitsijaan, joka itse kirjaa havaintonsa Tiiraan. Näin menetellään melkein kaikkialla muuallakin paitsi virallisilla lintuasemilla, joista tulee varmaan koontihavaintoja jatkossakin. Utöhän ei ole lintuasema… Tämän oman blogini pitämistä toki jatkan edelleen, kiitos ahkerille lukijoille!

VALKOPOSKIA ON NÄKYNYT VASTA MUUTAMA

VALKOPOSKIA ON NÄKYNYT VASTA MUUTAMA

Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.