Kotihommia

Maanantaina 20.6.2016 oli aurinkoista ja melko reipasta (9 m/s) lounaistuulta. Lämpöä oli enimmillään 17 astetta. Kevyttä retkeilyä ja lomailua sekä laskettiin veteen s/y Taivaanvuohi. Lintuja nähtiin mm. valkoviklo, ruokki, 2 viitakerttusta, kirjokerttu ja yllättäen vielä 2 pohjoiseen muuttavaa mehiläishaukkaa. Aika myöhäisiä. Illansuussa majakalla havaittiin mustaleppälintu, Saarnion Japi ja Tarja olivat tulleet saareen lintureissulle.

ITÄRANNAN RUOVIKOSSA LAULAA INNOKKAASTI 2 LUHTAKERTTUSTA

ITÄRANNAN RUOVIKOSSA LAULAA INNOKKAASTI 2 LUHTAKERTTUSTA

Tiistaina 21.6.2016 oli puolipilvistä, muutama vesitippakin saatiin, ja etelätuulta oli 5-7 m/s. Kierreltiin saaren itäosassa ja kylällä – rentoa kesänviettoa enimmäkseen. Aamulla staijailin tunnin luotsiasemalla. Lintuja tänään mm. 24 ruokkia, valkoviklo, 3 isokuovia, 2 kirjokerttua, viitakerttunen ja 2 luhtakerttusta. Varesvuon Markus ja Minna lähtivät mantereelle.

PARI VIITAKERTTUSTA LYMYILEE MEIDÄN SAUNAPENSAISSA

PARI VIITAKERTTUSTA LYMYILEE MEIDÄN SAUNAPENSAISSA

Keskiviikkona 22.6.2016 oli aurinkoista ja lounaistuulta 6-7 m/s, lämpöä 18 astetta. Tänään teimme koko päivän kotihommia – saunan terassin maalausta, veneiden puuosien kunnostusta jne. Saunalla nähtiin työn lomassa mm. 2 viitakerttusta, kirjokerttu ja koiras mustapääkerttu. Sepelkyyhky oleilee saaressa. Tänään saapui kohtuullisen runsaasti juhannuksen viettäjiä ja kesäutöläisiä mutta huviveneitä on vielä todella vähän.

KIVITASKUJA PESII UTÖSSÄ USEITA PAREJA

KIVITASKUJA PESII UTÖSSÄ USEITA PAREJA

MERIHANHIEN PESINTÄ ON ONNISTUNUT TÄNÄ VUONNA HYVIN, POIKUEITA ON AINAKIN KOLME

MERIHANHIEN PESINTÄ ON ONNISTUNUT TÄNÄ VUONNA HYVIN, POIKUEITA ON AINAKIN KOLME

 

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.