Juhannus Utössä

Torstaina 23.6.2016 oli aamulla pilvistä ja sateistakin, iltapäivällä selkeni ja lämpeni (18 astetta). Lounaistuulta oli 8 m/s. Kierrettiin Enskär, kyläalue ja itäranta – havaintoja mm. pikkukuovi, 2 valkovikloa, 3 mustavikloa, 9 suokukkoa ja aikaiset 8 suosirriä eli kahlaajamuutto on jo hiukan piristynyt. Itärannalla oli pitkästä aikaa ristisorsa, lisäksi nähtiin tänään 6 ruokkia, 4 pikkukäpylintua ja 2 viitakerttusta. Sällylän Seppo saapui illalla saareen.

RISTISORSAT OVAT PESINEET ITÄRANNAN ULKOPUOLEN SAARILLA

RISTISORSAT OVAT PESINEET ITÄRANNAN ULKOPUOLEN SAARILLA

Juhannusaattona 24.6.2016 aamu ja aamupäivä oli sateinen mutta iltapäivällä kirkastui ja aurinkoakin nähtiin. Lämpöä oli 16 astetta ja tuuli idästä 7-8 m/s. Kierrettiin saaren itäosat, muuten rentoa juhannuksen viettoa – saaressa oli paljon väkeä ja illalla perinteiset vauhdikkaat juhannusjuhlat Hembygdsgårdilla. Lintuja nähtiin mm. 10 pikkukuovia, suokukko, 7 suosirriä, 2 valkovikloa, 3 ristisorsaa (1 juv) ja 2 viitakerttusta.

JUHANNUSTANSSIT SUJUIVAT HIENOSTI SAAREN OMAN JA HYVÄN BÄNDIN - BREDBANDET'IN - TAHDISSA

JUHANNUSTANSSIT SUJUIVAT HIENOSTI SAAREN OMAN JA HYVÄN BÄNDIN – BREDBANDET’IN – TAHDISSA

Juhannuspäivä 25.6.2016 sujui rauhallisesti kotikulmilla ja pienellä veneajelulla, ei saarikierroksia. Utuista mutta pääosin aurinkoista, heikkoa etelätuulta ja lämpöä jo 19 astetta. Lintuja näkyi mm. valkoviklo, mustaviklo, pikkukuovi, 2 viitakerttusta, yllättäen urpiainen ja 2 pikkukäpylintua.

JUHANNUSPÄIVÄNÄ OLI LEPPOISAA PILVIPOUTAA JA HEIKKOA TUULTA

JUHANNUSPÄIVÄNÄ OLI LEPPOISAA PILVIPOUTAA JA HEIKKOA TUULTA

Sunnuntaina 26.6.2016 oli vaihtelevaa keliä, aamu ja ilta poutainen mutta päivällä runsasta sadetta pari tuntia. Tuuli oli heikkoa ja lämpötila 18 astetta. Aamulla vajaa tuntia meristaijia ja itäosat saaresta kierrettiin. Nähtiin mm. harmaahaikara, 2 ristisorsaa, 15 sepelkyyhkyä ja muuttokahlaajia kuovi, pikkukuovi, 2 valkovikloa, 2 mustavikloa, 5 liroa ja 3 suokukkoa. Saaressa näkyi mm. pikkukäpylintu, kirjokerttu sekä viita- ja luhtakerttunen. Koirashaahkoja ja telkkiä muutti aamulla muutamia kymmeniä kohti lounasta. Lintuharrastajista Laihon Ilkka saapui saareen.

KIRJOKERTUT ALKAVAT JO HILJENTYÄ

KIRJOKERTUT ALKAVAT JO HILJENTYÄ

... MUTTA PUNAJALKAVIKLOT PUOLESTAAN "METELÖIVÄT"

… MUTTA PUNAJALKAVIKLOT PUOLESTAAN ”METELÖIVÄT”

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.