Sadetta ja aurinkoa

Torstaina 14.7.2016 oli edelleen aurinkoinen mutta melko tuulinen (lounas 8-10 m/s) kesäpäivä. Staijailin aamulla tunnin verran luotsiasemalla, muuten kiertelyä lähinnä kyläalueella mutta Outi komppasi kolmisen tuntia Ormskärillä. Päivän havaintoja olivat mm. 9 ruokkia ja jälleen hienosti etelänkiisla lennossa kolmen ruokin kanssa eteläniemen ohi luoteeseen. Pesiiköhän kiisla taas Gropskärillä? Jospa tuuli heikkenisi, että pääsisi siellä käymään… Lisäksi nähtiin 15 pikkukuovia, 2 viitakerttusta ja pihamme eteläreunan isossa koivussa kähmyili aamulla melko pitkään vilkkaasti ”tsilputtanut” idänuunilintu, lauloikin vaimeasti ja näkyi pari kertaa lyhyesti. Satamassa oli veneitä Ranskaa ja Hollantia myöten.

RÄYSTÄSPÄÄSKY AJAA HYÖNTEISTÄ TAKAA

RÄYSTÄSPÄÄSKY AJAA HYÖNTEISTÄ TAKAA

Perjantai 15.7.2016 oli sadepäivä. Kaakosta saapui saderintama aamulla ja paria lyhyehköä taukoa lukuun ottamatta satoi reippaasti myöhäiseen iltaan saakka. Tuuli oli kovaa, koillisesta 12-15 m/s. Retkeily jäi minimiin, eteläniemellä käytiin pikaisesti kävelyllä ja nähtiin valkoviklo ja 2 pikkukuovia.

LUOTOKIRVINEN SULAUTUU KALLIOMAASTOON

LUOTOKIRVINEN SULAUTUU KALLIOMAASTOON

Lauantaina 16.7.2016 sade oli ohi, aurinko paistoi, mutta edelleen oli kovaa tuulta – nyt 12-14 m/s länsilounaasta. Lämpöä oli enimmillään 20 astetta. Staijia tunti aamulla sekä kierrettiin koko etelä- ja itäosa saaresta. Muuten kotona lähinnä maalaushommia. Merellä nähtiin mm. 16 ruokkia, 5 mustalintua ja harmaahaikara ja itärannalla oli kahlaajia 8 suosirriä, kuovisirri, syksyn eka jänkäsirriäinen ja 2 valkovikloa. Luhtakerttunen lauloi vielä itärannalla ja ruovikossa huuteli useita kertoja luhtakana. Olisikohan pesinyt paikalla tänäkin vuonna?

SYKSYN EKA JÄNKÄSIRRIÄINEN

SYKSYN EKA JÄNKÄSIRRIÄINEN

Sunnuntai 17.7.2016 meni vähän eilisistä kesätansseista ”toipuessa”… Aurinko paistoi lähes koko päivän mutta lounaistuuli puhalsi edelleen 10-12 m/s. Merivesi on yhä korkealla. Käytiin itärannalla ja aamulla staijailin vähän aikaa luotsiasemalla. Mainittavimmat havainnot olivat 80 suosirriä, 2 kuovisirriä, valkoviklo, 3 isokuovia, 3 harmaahaikaraa sekä saunallamme satakieli ja ainakin 3 viitakerttusta. Illalla kyläilimme Enskärillä, mukavaa oli..

VIITAKERTTUSPOIKUE VIIHTYY EDELLEEN SAUNALLAMME

VIITAKERTTUSPOIKUE VIIHTYY EDELLEEN SAUNALLAMME

SUOSIRRIEN MUUTTO ON YHÄ HYVÄSSÄ VAUHDISSA

SUOSIRRIEN MUUTTO ON YHÄ HYVÄSSÄ VAUHDISSA

 

 

 

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.