Vieraita ja kotihommia

Maanantaina 1.8.2016 satoi päivällä aika reippaasti pari tuntia, muuten pilvipoutaa ja paljon aurinkoakin. Heikkoa lounaistuulta ja lämmintä oli 20 astetta. Staijia aamulla runsas tunti, muuten käytiin vain eteläkärjessä koska tehtiin kotihommia, mm. leikattiin syreenejä. Havaintoja olivat mm. 38 ruokkia, 2 käkeä, tuulihaukka, 14 suosirriä, 2 liroa ja 8 valkovikloa. Mustakurkku-uikut eivät tänä kesänä saaneet yhtään poikasta.

VANHOJEN SUOSIRRIEN MUUTTO ON EDELLEEN KÄYNNISSÄ, TÄSSÄ MUKANA MYÖS SUOKUKKO

VANHOJEN SUOSIRRIEN MUUTTO ON EDELLEEN KÄYNNISSÄ, TÄSSÄ MUKANA MYÖS SUOKUKKO

Tiistaina 2.8.2016 paistoi edelleen aurinko, lounaistuuli puhalsi 10 m/s ja lämpöä oli enimmillään 20 astetta. Staijia taas tunnin verran aamulla mutta saarikierrokset jäivät tekemättä vieraiden vuoksi – yökylään saapuivat Sara ja Juha, päivävieraitakin kävi. Lintuja näkyi mm. 20 ruokkia, 1kv pikkulokki, 5 merikihua, syksyn eka varpushaukka, 3 tuulihaukkaa, 6 suosirriä, 2 valkovikloa ja 3 liroa. Vasta tänään näkyi ensimmäinen pilkkasiipipoikue, naaras ja 7 pientä poikasta.

MERIHANHIPOIKUEITA NÄKYY PÄIVITTÄIN

MERIHANHIPOIKUEITA NÄKYY PÄIVITTÄIN

Keskiviikkona 3.8.2016 oli jälleen pilvetöntä ja kohtalaista (9 m/s) lounaistuulta, lämpöä oli 21 astetta. Aamulla taas tunnin tsaiji, muuten aika vierähti vieraiden kanssa joita tuli tänään neljä lisää m/s Eivorilla. Eteläkärjessä ja hautausmaan nurkilla käytiin. Havaintoja mm. ruokki, tuulihaukka, käki, 2 pikkukuovia, 4 liroa, 2 valkovikloa, 6 suosirriä ja majakan edustan luodoilla 2 isosirriä, vielä hailakasti kesäpukuisia. Eilisessä pilkkasiipipoikueessa oli enää 5 poikasta.

PENSASKERTTU ON TÄLLÄ HETKELLÄ SAAREN YLEISIN PIKKULINTU

PENSASKERTTU ON TÄLLÄ HETKELLÄ SAAREN YLEISIN PIKKULINTU

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.