Tuulista

Maanantaina 8.8.2016 oli edelleen pääosin aurinkoista ja lämpöä oli 21 astetta. Lounaistuuli puhalsi 10-13 m/s eli aika navakasti. Staijia jälleen tunti aamulla (ei vieläkään riuttatiiraa..) ja itäosan kierros. Havaintoja mm. harmaahaikara, ruokki, 7 mustalintua, 4 käkeä, kultarinta, 2 sirittäjää ja syksyn eka keltavästäräkki. Muuttavia kahlaajia löytyi tänään mm. 90 suosirriä, 2 kuovisirriä, 4 mustavikloa, 9 liroa, 4 valkovikloa ja komea vp tundrakurmitsa. Merivesi on aika ylhäällä eli lietteet ovat kovin pienet. Mutta – kuviakin syntyi.

SUOSIRREJÄ RIITTÄÄ, JOUKOSSA USEIN JOKU KUOVISIRRIKIN

SUOSIRREJÄ RIITTÄÄ, JOUKOSSA USEIN JOKU KUOVISIRRIKIN

VAIHTOPUKUINEN TUNDRAKURMITSA

VAIHTOPUKUINEN TUNDRAKURMITSA

Tiistaina 9.8.2016 tuuli edelleen voimistui, nyt koko päivän 13-17 m/s ja puuskissa enemmänkin. Merivesi jatkoi nousuaan. Aurinko näkyi kuitenkin koko päivän mutta lämpötila oli laskenut 17 asteeseen. Kiertelin etelä- ja itäosissa mutta linnut olivat tuulta piilossa. Näkyi mm. 2 käkeä, valkoviklo, 7 liroa, metsäviklo, tundrakurmitsa, 40 suosirriä, 4 kuovisirriä ja punakuiri. Tänään tuli tehtyä kirjoitushommia pitkästä aikaa.

KÄKIEN MUUTTO ON JATKUNUT JO PITKÄÄN

KÄKIEN MUUTTO ON JATKUNUT JO PITKÄÄN

Keskiviikkona 10.8.2016 etelätuuli puhalsi edelleen 10-13 m/s, taivas oli puolipilvinen ja jokunen sadekuurokin saatiin iltapäivällä. Lämpöä oli 17 astetta. Linnut jäivät tänään(kin) sivuosaan, puuhastelin koti- ja kuvahommia ja käytiin Tommenin kanssa ottamassa Kesnäsin rauhoitustaulut pois pesimäkauden nyt päätyttyä. Näkyi sentään 3 käkeä, 4 valkovikloa, 4 liroa, 25 tervapääskyä ja sirittäjä. Vilpon Juhani lähti mantereelle.

SIRITTÄJÄ ON ILMEISESTI PESINYT SAARELLA EKAA KERTAA

SIRITTÄJÄ ON ILMEISESTI PESINYT SAARELLA EKAA KERTAA

 

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.