Hiljaista

Torstaina 11.8.2016 oli edelleen napakka tuuli, nyt lännestä 11-14 m/s ja muutama lyhyt sadekuuro saatiin päivällä. Ilma selvästi viilentynyt, nyt 15 astetta. Päivä sujui kotikulmilla ja iltapäivällä saapuivat jo perinteisesti elokuun vierailulle entiset työkaverini Juha ja Pekka, viimemainitun hienolla veneellä. Loppupäivä olikin leppoisaa seurustelua ja maittava illallinen syötiin yhdessä hotellilla. Lintuja näkyi mm. harmaahaikara, 4 käkeä, 5 valkovikloa, 2 varpushaukkaa ja syksyn eka muuttava ruskosuohaukka, nuori lintu. Tammeron Heidi saapui saareen.

VALKOVIKLOJA NÄKYY PÄIVITTÄIN

VALKOVIKLOJA NÄKYY PÄIVITTÄIN

Perjantaina 12.8.2016 oli aurinkoista ja lämpöä 17 astetta. Tuuli oli länsilounaasta voimistuen illaksi 10 m/s, aamulla 6 m/s. Kierreltiin itäosat ja Enskär mutta lintuja niukasti – kyllä elokuun alkupuoli on ulkosaarilla usein aika köyhää! Merivesi on korkealla eli itärannalla ei ole lietteitä juuri lainkaan. Muuttokahlaajia näkyi vain 12 suosirriä, lapinsirri, 6 liroa ja 4 valkovikloa. Lisäksi nähtiin käki, tuulihaukka ja varpushaukka. Juha ja Pekka lähtivät iltapäivällä mantereelle päin.

PIKKULEPINKÄISIÄ ON PESINYT 2 PARIA

PIKKULEPINKÄISIÄ ON PESINYT 2 PARIA

Lauantaina 13.8.2016 aamulla ja aamupäivällä vähän sateli, lounaistuuli oli vielä reipas ja lämpöä oli 17 astetta. Pidin edelleen pientä taukoa lintuhommista ja kirjoittelin ja tein kuvajuttuja pitkin päivää. Hotellin vuotuisten jazz-konserttien takia saaressa oli taas paljon turisteja. ”Ohimennen” näkyi mm. tuulihaukka, 5 valkovikloa, mustaviklo ja törmäpääsky. Vesi edelleen liian korkealla paikallisia kahlaajia ajatellen ja näkyvä muutto vielä tosi vaisua.

KOTTARAISIA PYÖRII LÄHES SATA SAARELLA

KOTTARAISIA PYÖRII LÄHES SATA SAARELLA

Sunnuntaina 14.8.2016 lähdin pitkästä aikaa käymään mantereella, nyt m/s Aspön kyydissä. Aamu oli vähän sateinen ja tuuli oli edelleen lounaasta 7 m/s. Aamulla näkyi mm. käki, kapustarinta, 3 valkovikloa ja sirittäjä. Hysyjä alkaa hiljalleen tulla saareen, nyt mm. useita pajulintuja ja pari kirjosieppoa. Laiva- ja automatka Turkuun veivät yhteensä vain 4 tuntia 20 minuuttia. Matkalla ei näkynyt harmaahaikaraa kummempaa.

HARMAASIEPPOJA NÄKYY NUORIA JA VANHOJA

HARMAASIEPPOJA NÄKYY NUORIA JA VANHOJA

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.