Alkavaa petolintumuuttoa

Keskiviikkona 17.8.2016 palasimme Outin kanssa Utöhön. Pilvisenä aamuna ajeltiin Nauvoon kauppaan ja kahville kunnes kurvattiin m/s Eivorille. Väkeä tuli laivaan maltillisesti, lintuporukkaa kolme kaveria Jurmoon. Tuuli oli navakkaa pohjoisesta ja muutama tihkusadepilvi kohdattiin. Utöhön saavuttiin klo 12.45 ja koillistuuli puhalsi satamaan 9 m/s, lämpöä oli runsas 17 astetta. Kierrettiin itäosa ja saunalahden ranta ja havaittiin mm. 3 varpushaukkaa, tuulihaukka, metsäviklo, mustaviklo, 4 haapanaa, 20 lapasorsaa ja luotokirvinen. Merivesi on edelleen tosi korkealla.

TUULIHAUKKOJA RIITTÄÄ

TUULIHAUKKOJA RIITTÄÄ

Torstaina 18.8.2016 oli epävakainen ilma – sadekuuroja pitkin päivää ja aluksi navakkaa (11-12 m/s) koillistuulta, myöhemmin vähän heikkenevää itätuulta. Kierreltiin kyläalueella ja staijattiin (alkavaa petomuuttoa) majakalla ja omalla pihalla. Nähtiin mm. 5 mehiläishaukkaa, 6 varpushaukkaa, 6 tuulihaukkaa ja komea muuttohaukka, matkalla länsilounaaseen. Lisäksi nähtiin mm. 32 suokukkoa, 22 suosirriä, 2 valkovikloa ja 4 keltavästäräkkiä.

VANHA MUUTTOHAUKKA NÄYTTÄYTYI PARINA PÄIVÄNÄ

MUUTTOHAUKKA NÄYTTÄYTYI PARINA PÄIVÄNÄ

Perjantaina 19.8.2016 jatkui epävakainen sää – sadekuuroja ja aurinkoa. Tuuli oli nyt kaakosta 8 m/s ja lämpöä 17 astetta. Staijia tunti aamulla luotsiasemalla, itäosan kierros ja petostaijia iltapäivällä runsaat pari tuntia, muuten kotihommia. Nähtiin mm. merikihu, räyskä, käki, 5 varpushaukkaa, 5 tuulihaukkaa, ruskosuohaukka ja aamulla paikallisena muuttohaukka, ilmeisesti sama yksilö kuin eilen. Kahlaajia havaittiin mm. 5 suokukkoa, 7 valkovikloa, 6 mustavikloa, 16 suosirriä ja lapinsirri. Mainittakoon vielä 2 luotokirvistä, mustapääkerttu, 12 keltavästäräkkiä ja syksyn ekat 6 räkättirastasta. Illalla sataman päällä lenteli yhtä aikaa 6 lepakkoa.

ITÄRANNALLA VIIVÄHTÄÄ MM MUSTAVIKLOJA

ITÄRANNALLA VIIVÄHTÄÄ MM MUSTAVIKLOJA

Lauantai 20.8.2016 kului lähes kokonaan veneen (s/y Taivaanvuohi) nostossa, pesussa ja telakoinnissa sekä yllätysvieraiden parissa. Linnut jäivät vähemmälle. Sää oli aurinkoinen ja heikkotuulinen (4 m/s etelästä), lämpöäkin oli 18 astetta. Aamulla staijailin runsaan tunnin luotsiasemalla. Lintuja näkyi tänään mm. 6 varpushaukkaa, 5 tuulihaukkaa, mehiläishaukka, 3 merikihua, 4 mustalintua, 4 törmäpääskyä, tundrakurmitsa, 16 tylliä ja isokuovi.

PÄÄSKYPARVET LÄMMITTELEVÄT VENEVAJOJEN TUMMILLA KATOILLA

PÄÄSKYPARVET LÄMMITTELEVÄT VENEVAJOJEN TUMMILLA KATOILLA

Sunnuntaina 21.8.2016 oli puolipilvistä, utuista ja eteläkaakkoista tuulta 6 m/s. Illalla vähän sadetta. Aamulla tunnin staiji, lisäksi itäosa kierrettiin mutta aikaa vierähti edelleen myös vieraiden kanssa sekä illan kyläreissulla. Nähtiin mm. kaakkuri, 6 tuulihaukkaa, 7 varpushaukkaa, käki, 9 valkovikloa, isokuovi, 2 tundrakurmitsaa ja 2 pikkusirriä. Pikkulintumuuttokin hiljalleen piristyy, nyt oli mm. pensastasku, 20 vihervarpusta, Loxia ja 8 keltavästäräkkiä. Itärannan ruovikossa huusi pari kertaa luhtakana.

PILVET OVAT OLLEET KOMEITA VIIME PÄIVINÄ

PILVET OVAT OLLEET KOMEITA VIIME PÄIVINÄ

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.