Epävakaista, hysyjä lisää

Maanantaina 22.8.2016 oli tihkusateista, sumuista ja utuista lähes koko päivän. Tuuli oli etelästä 6 m/s ja näkyvyys pääosin huono. Kierreltiin itäosissa ja kyläalueilla ja havaittiin mm. 4 harmaahaikaraa, 7 varpushaukkaa, 4 tuulihaukkaa, 3 valkovikloa, 2 mustavikloa ja 2 Loxiaa (ilm isokäpylintuja). Yöllinen sade oli tiputtanut ensimmäisen vähän isomman annoksen hyönteissyöjiä – kirjo- ja harmaasieppoja, pajulintuja, hernekerttuja ja mm. 9 pensastaskua ja 2 mustapääkerttua. Outi lähti iltapäivällä mantereelle, saareen saapui mm. Tittosen Jouni.

MUUTAMA TERVAPÄÄSKY ON VIELÄ NÄKYNYT PÄIVITTÄIN

MUUTAMA TERVAPÄÄSKY ON VIELÄ NÄKYNYT PÄIVITTÄIN

Tiistaina 23.8.2016 aamu ja aamupäivä olivat sumuisia ja sateisia, myöhemmin aurinkoista ja 4-7 m/s lounaistuulta. Lämpöä oli tänään 17 astetta. Saarta kierrettiin ja petoja yritettiin staijata mutta aika vaisua oli muutto. Nähtiin mm. mehiläishaukka, ruskosuohaukka, 5 tuulihaukkaa, 18 varpushaukkaa ja 2 uuttukyyhkyä (syksyn ekat). Kahlaajia havaittiin mm. suosirri, kuovisirri, 3 pikkusirriä, 9 valkovikloa, mustaviklo ja isokuovi. Pikkulinnuista mainittavimmat olivat 20 vihervarpusta, 16 pensastaskua ja luotokirvinen. Kuvaaminen on ollut vähemmän tuottoisaa viime päivinä…

HERNEKERTTUJA ON ILMAANTUNUT SAAREEN

HERNEKERTTUJA ON ILMAANTUNUT SAAREEN HÄMÄHÄKINSEITTIEN KESKELLE

Keskiviikkona 24.8.2016 tuuli oli kääntynyt luoteeseen mutta oli heikkoa, taivas pilvetön ja lämpöä 19 astetta. Staijia aamulla vajaa pari tuntia luotsiasemalla ja itäosan ja kyläalueen kierros. Nähtiin mm. 6 kuikkaa, 2 härkälintua, 9 mustalintua, merikihu, 2 harmaahaikaraa, 6 valkovikloa, pikkusirri ja petolintuja merikotkien lisäksi 14 varpushaukkaa, 6 tuulihaukkaa, hiirihaukka (+1 B/P) ja mehiläishaukka. Pikkulinnuista mainittakoon syksyn ensimmäiset puukiipijä ja punarinta, lisäksi mm. 2 mustapääkerttua. Tittosen Jouni lähti iltapäivällä mantereelle.

RUSKOSUOHAUKKA ON UTÖSSÄ VÄHÄLUKUINEN MUUTTAJA

RUSKOSUOHAUKKA ON UTÖSSÄ VÄHÄLUKUINEN MUUTTAJA

SYKSYN EKAT UUTTUKYYHKYT ILMESTYIVÄT SAAREEN

SYKSYN EKAT UUTTUKYYHKYT ILMESTYIVÄT SAAREEN

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.