Petomuutto vaisua

Torstai 25.8.2016 kului paljolti kotinurkilla, tein kirjoitus- ja kuvahommia. Aamulla olin vajaan tunnin luotsiasemalla ja päivällä staijailin pihallamme mutta muutto oli tosi olematonta. Hyönteissyöjiä, hysyjä, on sentään hiljalleen kasvavia määriä – sieppoja, leppälintuja, kerttuja ja pajulintuja. Mainittavaa tänään oli vain harmaahaikara, valkoviklo, 2 tuulihaukkaa ja saunamme luona pari kertaa käväissyt ja rätissyt kirjokerttu, josta en kuitenkaan onnistunut kuvaa saamaan. Päivä oli puolipilvinen, lounaistuulta 7 m/s ja lämpöä 18 astetta – illalla lännestä lähestyi sadekuuroalue.

TÖRMÄPÄÄSKYJÄ ON VIELÄ JOKUNEN OLLUT HYÖNTEISPYYNNISSÄ

TÖRMÄPÄÄSKYJÄ ON VIELÄ JOKUNEN OLLUT HYÖNTEISPYYNNISSÄ

Perjantaina 26.8.2016 oli aamu ja aamupäiväkin yöllisen sateen jälkeen kostea ja sumuinen. Päivällä oli puolipilvistä, utuista ja lämpöä 19 astetta, heikkoa tuulta. Kiersin saaren itäosat ja kyläalueen, näkyi mm. 2 harmaahaikaraa, 6 varpushaukkaa, 5 tuulihaukkaa, 5 valkovikloa ja 2 törmäpääskyä. Harmaasieppoja oli noin 30, muista pikkulinnuista mainittakoon mustapääkerttu, 13 keltavästäräkkiä, peräti 11 pikkuvarpusta itärannalla (lentopoikue) ja nyt jo 19 räkättiä. Näkyvä päivämuutto oli edelleen tosi näkymätöntä. Illalla saareen saapui kolme-neljä ornia, mm. Varesvuon Markus ja Minna.

LEPPÄLINTUJEN MUUTTO ON HYVÄSSÄ VAUHDISSA

LEPPÄLINTUJEN MUUTTO ON HYVÄSSÄ VAUHDISSA

Lauantaina 27.8.2016 puhalsi kova länsituuli, aamulla 14-16 m/s. Tuuli heikkeni iltaa kohden ja taivas oli koko päivän pilvetön, lämpöäkin vielä 18 astetta. Muutto oli edelleen ihan seis. Saarikierros tuotti mm. 2 harmaahaikaraa, merikihun, 7 varpushaukkaa, 6 tuulihaukkaa, 2 törmäpääskyä ja kyläalueelle ilmaantuneen vuoden ensimmäisen pähkinähakin, joka huutelikin muutaman kerran. Pikkulinnut olivat aika lailla piilossa tuulen takia, leppälintuja, pajulintuja, hernekerttuja ja harmaasieppoja oli kuitenkin kohtalaisesti.

VARPUSHAUKKOJA ON TOISTAISEKSI MUUTTANUT NIUKASTI

VARPUSHAUKKOJA ON TOISTAISEKSI MUUTTANUT NIUKASTI

Sunnuntaina 28.8.2016 oli pilvetöntä kunnes iltapäivällä lounaasta alkoi lähestyä matalapaine. Tuuli oli heikkoa pohjoiskoillisesta, lämpöä oli enimmillään 16 astetta. Aamulla runsas tunti staijia luotsiasemalla plus kyläalueen ja itäosan kierros. Muutto oli edelleen hiljaista mutta jotain sentään – 3 harmaahaikaraa, 2 käkeä, 14 varpushaukkaa, tuulihaukka, ampuhaukka ja luodoilla paikallisina nuori isosirri ja 2 tundrakurmitsaa. Eilinen pähkinähakki huuteli ja lenteli aamulla kyläalueella käyden mm. majakkatornissa. Vihervarpusia näkyi 16, keltavästäräkkejä 26, mustapääkerttuja 2 ja syksyn eka järripeippo viihtyi pihamme reunalla. Varesvuon Markus havaitsi syksyn ekan pikkusiepon Ormskärissä.

PÄHKINÄHAKKI HUUTELI AAMULLA MAJAKKATORNISSA

PÄHKINÄHAKKI HUUTELI AAMULLA MAJAKKATORNISSA

PEIPPO SYÖ MUUTAKIN KUIN SIEMENIÄ

PEIPPO SYÖ MUUTAKIN KUIN SIEMENIÄ

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.