Edelleen rauhallista linturintamalla

Maanantai 29.8.2016 oli sadepäivä. Vettä tuli ajoittain runsaasti pitkin päivää, muutaman tauon aikana tunnin staiji merelle aamulla ja iltapäivällä vajaa 2 tuntia majakalla. Lämpöä oli 15 astetta ja tuuli kaakosta 7 m/s. Kirjatut havainnot olivat 11 varpushaukkaa, 5 tuulihaukkaa, 2 käkeä, 3 töyhtöhyyppää ja 2 valkovikloa. Koululla oli naaraspukuinen pikkusieppo. Muuten aika hiljaista. Saareen saapui Esa Kallio vaimonsa kanssa mm. lintukuvausreissulle.

HARMAASIEPOT MUUTTAVAT NYT

HARMAASIEPOT MUUTTAVAT NYT

Tiistai 30.8.2016 alkoi sateisena mutta sade loppui aamun aikana ja taivas selkeni iltapäiväksi. Staijia tunti luotsiasemalla ja retkeilyä pitkin päivää saaren itäosissa. Petolintuja edelleen niukasti – nähtiin 12 varpushaukkaa, 5 tuulihaukkaa, ampuhaukka ja nuori ruskosuohaukka, lisäksi 2 käkeä ja kahlaajia mm. kapustarinta, suosirri, 3 meriharakkaa, 8 valkovikloa, liro ja taivaanvuohi.

NUORI AMPUHAUKKA JAHTASI TUULIHAUKKOJA ITÄNIITYLLÄ

NUORI AMPUHAUKKA JAHTASI TUULIHAUKKOJA ITÄNIITYLLÄ

Keskiviikko 31.8.2016 alkoi auringonpaisteisena mutta puolen päivän aikaan lännestä saapui matalalla roikkuvaa harmaata pilveä, joka vei valot. Tuuli oli lännestä 5-7 m/s ja lämpöä oli 17 astetta. Staijia tunti aamulla ja päivällä vajaa kolme tuntia saaren itäosassa. Lintuja on tosi niukasti edelleen – harmaahaikara, tuulihaukka 4, varpushaukka 5, taivaanvuohi, suosirri 2, tylli 8 ja mustapääkerttu ainoat mainittavat. Kalliot lähtivät tänään mantereelle. Mielestäni koko elokuun ollut täällä saaressa vaisu lintujen suhteen – kahlaajia ja petolintuja niukasti, hysyjäkin vielä vähän ja vaelluslinnut lähes tyystin kateissa. Saaren lajimäärä tänä vuonna on nyt 198, sekin alakanttiin verrattuna muihin vuosiin. No, syksystä tulee sitten varmaan kova…

MUUTAMA HARMAAHAIKARA SILLOIN TÄLLÖIN

MUUTAMA HARMAAHAIKARA SILLOIN TÄLLÖIN

KORPEILLA EI NÄYTÄ TÄNÄ VUONNA OLEVAN LENTOPOIKASIA

KORPEILLA EI NÄYTÄ TÄNÄ VUONNA OLEVAN LENTOPOIKASIA

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.