Pikkusiepot muuttavat

Torstaina 1.9.2016 oli puolipilvistä ja navakkaa (11-12 m/s) lounaistuulta, joka ilmeisesti edelleen pidätti muuttoa. Staijia aamulla tunti luotsiasemalla ja päivällä useampi tunti itäosassa ja pihalla. Mainittavia olivat mm. 2 kaakkuria, harmaahaikara, 4 tuulihaukkaa, vain 3 varpushaukkaa, valkoviklo, 2 tylliä ja 3 nuorta isosirriä. Pihamme yli lensi nokkavarpunen, syksyn eka käpytikka putosi lammashaan leppiin ja sirittäjä hyöri Disan puissa. Outi tuli illalla saareen, samoin Timo Trogen saapui lintuja kuvaamaan.

JOKUNEN PIKKULEPINKÄINEN VIIHTYY VIELÄ SAARESSA

JOKUNEN PIKKULEPINKÄINEN VIIHTYY VIELÄ SAARESSA

Perjantaina 2.9.2016 oli pääosin aurinkoista mutta edelleen reipasta (10 m/s) ja puuskaista länsituulta. Lämpöä oli 17 astetta. Muutto oli edelleen tosi heikkoa. Staijia pitkin päivää ja koko saaren komppaus eteläniemeä lukuun ottamatta. Nähtiin mm. ruskosuohaukka, 6 tuulihaukkaa, 4 varpushaukkaa, ampuhaukka, 3 tylliä, 2 valkovikloa, rantasipi ja Loxia sp. Pikkulintuja, lähinnä harmaasieppoja ja pajulintuja, oli kohtuullisesti, lisäksi mm. pikkusieppo ja 1kv nokkavarpunen. Varesvuon Markus ja Minna lähtivät aamulaivalla mantereelle ja Sintosen Antti saapui iltalaivalla saareen.

KÄKIEN MUUTTO EI OLE VIELÄ OHI

KÄKIEN MUUTTO EI OLE VIELÄ OHI

Lauantai 3.9.2016 oli sateinen päivä – taukoja sateessa oli aikaisin aamulla ja puolenpäivän jälkeen. Tuuli oli heikentynyt 4 m/s etelälounaasta ja lämpöä oli 17 astetta. Staijia tunti merelle, lisäksi kierrettiin kyläalue ja itäosat. Yöllä oli saapunut isohko annos pikkulintuja – harmaasieppoja, leppälintuja, pajulintuja, hernekerttuja – lisäksi mm. peräti 7 pikkusieppoa, 35 vihervarpusta, pari hippiäistä ja pikkulepinkäinen. Muita havaintoja olivat 2 käkeä, 4 tuulihaukkaa, nuolihaukka, 2 varpushaukkaa, 2 suosirriä, 3 tylliä, kapustarinta, isokuovi ja 2 rantasipiä. Näkyvä muutto oli sateen takia liki olematonta.

PIKKUSIEPOT OVAT NYT MUUTOLLA

PIKKUSIEPOT OVAT NYT MUUTOLLA

Sunnuntaina 4.9.2016 oli pitkästä aikaa mentävä käymään mantereella. Pilvistä, reipasta (10 m/s) länsituulta ja lämpöä vain 13 astetta, siinä aamun kuva. Staiji ja lyhyt kierros saaressa tuottivat 3 tuulihaukkaa, 3 varpushaukkaa, 4 suosirriä, 4 tylliä, isokuovin, käpytikan ja Loxian. Hyönteissyöjät olivat paljon vähentyneet eilisestä. Laivamatkalla mantereelle ei näkynyt ihmeempiä ja Utöhön ei tietääkseni jäänyt ketään lintuja komppaamaan.

HERNEKERTTUJA ON NYT RUNSAASTI

HERNEKERTTUJA ON NYT RUNSAASTI

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.