Syksyn toinen haarahaukka

Maanantaina 12.9.2016 oli edessä lähtö mantereelle mutta vasta klo 16.30. Päivä oli kauniin aurinkoinen, tuuli oli heikkoa pohjoisluoteesta (2-5 m/s) ja lämpöä oli liki 18 astetta. Pakkailin tavaroita reissua varten mutta staijattuakin tuli aamulla tunti luotsiasemalla ja päivällä useita tunteja kylällä. Petolintuja oli taas ihan mukavasti liikkeellä – mm. 51 varpushaukkaa, 2 tuulihaukkaa, 2 ampuhaukkaa, 2 mehiläishaukkaa ja jälleen haarahaukka. Tämä oli höyhenpuvun perusteella vanha lintu eli uusi yksilö, jo toinen nyt syyskuussa Utössä. Lintu saapui koillisesta Kobbanien päältä klo 13.15, tuli aina majakalle saakka ja otti mehiläishaukan kanssa hiljalleen korkeutta kadoten kaakkoon päin. Milkkari oli harmillisesti koko ajan vastavalon puolella ja vaikeassa lämpöväreilyssä mutta toki pari dokumenttitason kuvaa syntyi.

haarahaukka_30_Korppoo_09_16

VASTAVALOHAARAHAUKKA

VASTAVALOHAARAHAUKKA

Päivän muita havaintoja olivat mm. 55 mustalintua, 16 suosirriä, isosirri, kapustarinta ja 6 tylliä. Pikkulintuja oli saaressa niukasti. Matkalla mantereelle ei mainittavia havaintoja, jokunen merikotka.

NAARAS NIITTYHEPOKATTI MUNI HIEKALLE

NAARAS NIITTYHEPOKATTI MUNI HIEKALLE

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.