Linturintamalla rauhallista

Torstaina 22.9.2016 oli aika palata kotikulmille Utöhön, Outi jäi vielä hetkeksi kaupunkiin. Ajelin päivällä Nauvoon, lossilla oli pitkät jonot. Ei ehtinyt edes kahville! Eivorille tuli paljon lintuporukkaa, Utöhön matkasivat mm. Ismo Hyvärinen ja Hakki-lintuyhdistyksen väkeä noin 15 henkeä. Ilma oli pilvinen, heikko koillistuuli henkoili ja lämpöä oli 14 astetta. Utöhön saavuttiin klo 19.15 ja melko pian alkoi huuhkaja huudella Kobbanilla. Illan aikana näkyi vielä mm. tundrakurmitsa. Saaressa oli paikalla lähes kymmenkunta ornia ja kuvaajaa, mm. Knaapi & Laitinen, Kirsi Nisula ja Henrik Westerholm. Jos ei syksyn tuloa muuten huomaisi niin lintuharrastajien määrästä ainakin!

MUSTAPÄÄKERTTUJA MUUTTAA EDELLEEN

MUSTAPÄÄKERTTUJA MUUTTAA EDELLEEN

Perjantaina 23.9.2016 tuuli pohjoisesta 5-8 m/s, oli pilvistä ja koleaa (12 astetta). Staijailtiin pitkin päivää ja saari kierrettiin kokonaan. Muuttavana/merellä nähtiin mm. 7 valkoposkihanhea, 5 sepelhanhea, 36 allia, peräti 2650 mustalintua, 2 kuikkaa, 3 kaakkuria, 5 harmaahaikaraa ja petolintuja 3 sinisuohaukkaa, 13 varpushaukkaa, hiirihaukka, piekana, tuulihaukka, ampuhaukka ja nuori muuttohaukka, joka istuskeli illalla Pattskärillä. Huuhkaja havaittiin tänäänkin, lisäksi 3 suopöllöä, 2 suokukkoa, tylli ja tundrakurmitsa. Pikkulinnuista mainittakoon mm. 2 kangaskiurua, 15 peukaloista, 24 rautiaista, leppälintu, pensastasku, 3 mustapääkerttua, 4 tiltalttia, 120 hippiäistä, pikkusieppo, 33 pyrstötiaista, 7 kuusitiaista, 35 puukiipijää ja isolepinkäinen. Lohjalaisista lintuharrastajista Petri Lehto kuuli illalla saaren ylilentäneen kaulushaikaran ääntä. Outi saapui iltalaivalla saareen ja Sintosen Antti saapui lintureissulle.

RAUTIAISTEN MUUTTO ON PARHAIMMILLAAN

RAUTIAISTEN MUUTTO ON PARHAIMMILLAAN

Lauantaina 24.9.2016 oli eilistä vaisumpi lintupäivä. Tuuli oli edelleen pohjoisessa mutta heikkoa, taivas oli puolipilvinen ja lämpöä 12 astetta. Mukava ulkoilusää. Merellä/muuttavana nähtiin mm. 24 metsähanhea, 17 allia, 63 mustalintua, kuikka (+5 sp), kaakkuri, ruokki, harmaahaikara ja petolintuja 3 sinisuohaukkaa, piekana, 2 tuulihaukka ja ampuhaukka. Kahlaajia oli vielä tylli, 3 suosirriä, 2 taivaanvuohta ja 2 suokukkoa. Pikkulintuja oli eilistä vähemmän, nähtiin mm. 2 kangaskiurua, pensastasku, 17 peukaloista, 3 mustapääkerttua, hernekerttu, 8 tiltalttia, pikkusieppo, 23 pyrstötiaista, 6 kuusitiaista, 2 isolepinkäistä, 180 vihervarpusta ja 18 urpiaista. Mantereelle lähti Henrik Westermark ja saareen saapuivat mm. Saarnion Japi ja Kuusiston Kimmo.

PIKKUSIEPPO ON NS. PIKKUKIVA

PIKKUSIEPPO ON NS. PIKKUKIVA

Sunnuntaina 25.9.2016 tuuli oli kääntynyt lounaaseen (7-9 m/s), taivas oli puolipilvinen ja lämpötila oli kohonnut peräti 17 asteeseen. Staijia ja koko saaren komppausta. Näkyvä muutto oli kovin hiljaista eikä saaressakaan mitenkään ihmeemmin ollut lintuja. Nähtiin mm. tuulihaukka, 2 sinisuohaukkaa, 4 varpushaukkaa, ampuhaukka, 5 suokukkoa, 4 kapustarintaa, 3 riskilää ja 2 isolepinkäistä. Pikkulinnuista mainittavimmat olivat 4 pikkusieppoa, 4 mustapääkerttua, 2 hernekerttua, leppälintu, pensastasku, 5 tiltalttia, 14 peukaloista, pyrstötiainen, 12 kuusitiaista ja 2 kangaskiurua. Päivällä lähti mantereelle isohko joukko lintuväkeä, mm. hakkilaiset, Sintonen ja Hyvärinen.

TILTALTTEJA ON PÄIVITTÄIN

TILTALTTEJA ON PÄIVITTÄIN

NIITTYKIRVISTEN PÄÄMUUTTO LIENEE JO OHI

NIITTYKIRVISTEN PÄÄMUUTTO LIENEE JO OHI

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.