Tulipää!

Maanantaina 17.10.2016 oli vaihteeksi puolipilvistä, tuuli oli etelästä 6-8 m/s ja lämpöä tasaiset 8 astetta. Lyhyt staiji aamulla, muuten kompattiin saarta lähes koko päivä. Mainittavimpia havaintoja olivat 6 sepelhanhea, tundrahanhi edelleen, 3 harmaahaikaraa, 3 taivaanvuohta, jänkäkurppa, sinisuohaukka ja 2 varpushaukkaa. Pikkulintuja nähtiin mm. 70 peukaloista, 140 punarintaa, 2 mustapääkerttua, 6 tiltalttia, 4 pyrstötiaista, 2 isolepinkäistä ja syksyn eka mustaleppälintu, nuori koiras, aamulla luotsiasemalla.

NUORI SEPELKYYHKY

NUORI SEPELKYYHKY

Monessa paikassa havaittua taigarautiaista ei ainakaan vielä ole Utössä nähty ja löytämistä helpottavia lintuverkkojahan täällä ei käytetä. Iltapäivällä saareen saapui paljon lisää komppaajia, katsotaan mitä useampi silmäpari saa aikaan. Saareen saapuivat lintureissulle ainakin Tarmo ”Tarppi” Nurmi, Mikko Järvinen, Juha Laaksonen, Jouni Tittonen, Marjatta Suominen, Hannele Vaahtila, Jukka Vilen, Ilkka Laiho, Ari Vesanto ja Kai Hilditch. Outi lähti illansuussa mantereelle.

MUSTARASTAAT SYÖVÄT VIIMEISIÄ PIHLAJANMARJOJA

MUSTARASTAAT SYÖVÄT VIIMEISIÄ PIHLAJANMARJOJA

Tiistaina 18.10.2016 oli puolipilvistä, lämpöä enimmillään 9 astetta ja kaakkoistuuli puhalsi 8-10 m/s. Staijia pari tuntia plus koko saaren komppaus isolla joukolla. Havaittiin mm. Gavia, sepelhanhi, nuori tundrahanhi edelleen, 3 harmaahaikaraa, 1kv selkälokki, sinisuohaukka, 5 varpushaukkaa, ampuhaukka, tuulihaukka ja jänkäkurppa. Pikkulinnuista mainittavia olivat 8 tiltalttia, pajulintu, 25 pyrstötiaista, 50 peukaloista, 90 punarintaa, 15 rautiaista, mustapääkerttu, 2 isolepinkäistä, 3 kangaskiurua, pikkukäpylintu, 2 västäräkkiä ja 2 lapinsirkkua. Päivän ”pommi” oli kuitenkin Nurmen Tarpin iltapäivällä koulun saunan luota löytämä tulipäähippiäinen! Lintu liikkui vilkkaasti ruusupuskissa pysytellen yli tunnin hallinnassa kunnes lennähti Patteriniemelle päin. Kaikki onneksi pääsivät linnun hienosti näkemään. Tarpille iso kiitos tarkasta löydöstä! Havainto on Utön toinen tulipäästä ja samalla meikäläisellä tuli 270 lajia täyteen tällä pienehköllä saarella…

UTÖN TULIPÄÄHIPPIÄINEN RUUSUPENSAISSA

UTÖN TULIPÄÄHIPPIÄINEN RUUSUPENSAISSA

Keskiviikkona 19.10.2016 oli mukava ulkoilusää – puolipilvistä, maltillista (5-8 m/s) kaakkoistuulta ja lämpöä 9 astetta. Staijia niukasti mutta saari koluttiin melko tarkkaan. Nähtiin mm. kuikka, 4 harmaahaikaraa, 6 metsähanhea, 13 tundrahanhea (+ paikallinen nuori edelleen), 22 Anseria, 155 valkoposkihanhea, 6 sepelhanhea, 30 varpushaukkaa ja tuulihaukka. Gamla Postenin luona männyissä torkkui aamulla 2 sarvipöllöä, lisäksi nähtiin mm. taivaanvuohi, 75 naakkaa ja isolepinkäinen. Pikkulinnuista mainittavia olivat 11 kangaskiurua, 13 pikkukäpylintua, 3 nokkavarpusta, 40 tilheä, 8 tiltalttia, pajulintu, 35 pyrstötiaista, mustapääkerttu, myöhäinen hernekerttu, 2 pikkusieppoa, 20 tikliä, lapinsirkku, 50 peukaloista, 140 punarintaa, 15 rautiaista ja edelleen tulipäähippiäinen, joka näyttäytyi hyvin pitkin iltapäivää – välillä koulun saunan ruusupensaissa, välillä kävi hotellialueella saakka. Iltapäivällä saareen saapuivat lintureissulle Tuomas Meriläinen, Tomi Rantanen ja Hannu Tuomisto, mantereelle lähti Tittosen Jouni.

SARVIPÖLLÖT KÄTKEYTYVÄT HYVIN MÄNTYJEN SISÄÄN

SARVIPÖLLÖT KÄTKEYTYVÄT HYVIN MÄNTYJEN SISÄÄN

SYKSYN EHKÄ VIIMEISIÄ PIKKUSIEPPOJA

SYKSYN EHKÄ VIIMEISIÄ PIKKUSIEPPOJA

 

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.